avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor”

Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina politiei in spatele meu si mergeam cu grija. Circulam pe banda 2 (cea dinspre centrul soselei) iar in dreapta mea, pe banda 1, in paralel cu mine, mergea un microbuz de marfa. Ajunsi in dreptul unei treceri de pietoni, am incetinit neavand vizibilitate spre trotuar din cauza microbuzului. M-am gandit ca daca sunt pietoni pe trotuar care vor sa treaca, micobuzul din dreapta mea va incetini si el. Microbuzul a trecut, la fel si eu. In oglinda retrovizoare, am vazut ca masina politiei, care era la vreo 300 de m in urma mea, a oprit lasand pe cineva sa treaca strada. Apoi a venit dupa mine, m-a tras pe dreapta si mi-a zis ca nu am acordat prioritate pietonilor. Mi-a retinut permisul pt 30 de zile si mi-a dat amenda 240 lei. Nu am vrut sa semnez procesul verbal pt ca sunt convins ca pietonii nu erau pe carosabil, nici nu erau angajati in traversare. Acestia au aparut dupa ce noi trecusem. Eram cu socrii in masina, asa ca am 2 martori.

Vreau sa contest in instanta decizia politistului.

Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si daca pot avea castig de cauza. Sunt din sectorul 4 Bucuresti. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:08, 29 Decembrie 2010
Contestatia trebuie depusa in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul incidentului.
depuneti contestatie in termen de 15 zile de la primirea pv si solicitati ca politia sa depuna probele in baza carora au emis pv. scoateti un certificat de grefa de la instanta si in baza lui va puteti recupera permisul temporar pina la solutionarea cauzei.


Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contraventie la judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia.
Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Formulati de asemenea la instanta , o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefa din care sa rezulte ca ati formulat plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie, certificat cu care veti merge la politie si va puteti recupera permisul de conducere pana la solutionarea de catre instanta a plangerii depuse.
Sentinta instantei de fond este definitiva si irevocabila.
Daca plangerea dvs. va fi respinsa aveti obligatia ca in termen de 15 zile de la data pronuntarii instantei de fond sa predati carnetul de conducere.
Pentru eliberarea certificatului de grefa aveti nevoie de o taxa de timbru de 1.00 lei ( un leu) si un timbru jud. de 0.15 lei.
Consultati avocat macar pentru redactarea plangerii.
Competenta sa solutioneze plangerea este instanta de la locul constatarii contraventiei,Judecatoria Buftea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)
Suspendare permis; plangere contraventionala hory25 hory25 buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu unele informatii, deoarece sunt putin pe langa tema, si mi-ar prinde bine niste sfaturi. in cursul zilei ... (vezi toată discuția)