avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto suspendat - unde contest procesul verbal?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto suspendat - unde contest procesul verbal?

Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:00, 28 Ianuarie 2011
La judecatoria in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia.
Plangerea contraventionala se depune in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contraventie, la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a constatat contraventia.
De asemenea, va fi necesar sa formulati la aceeasi instanta o cerere de eliberare a unui certificat de grefa ( taxa de timbru 1.00 lei, si timbru jud. de 0,15 lei, din care sa rezulte ca impotriva procesului- verbal s-a formulat plangerea contraventionala respectiva, certificat cu care veti putea ridica permisul de conducere .
Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila.
In situatia in care plangerea contraventionala se respinge, in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sunteti obligat sa va prezentati la serviciul politiei rutiere care va are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Interventie moderator Pentru a posta noi intrebari in acelasi topic, folositi butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos).
Multumesc, o zi buna,

Gabriela Pintea

cobzaru dorel a scris:
In cazul in care, in urma contestatiei nu am castig de cauza, voi plati cheltuielile judecatoresti? Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda si permis retinut mamadollores mamadollores contestarea unei amenzi rutiere ca urmare a neacordarii prioritatii de trecere a unui pieton prin loc semnalizat (vezi toată discuția)