avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea agentului de circulatie. trebuie sa contest suspendarea in instanta? Unde? Si daca da, pot circula pana la proces? Dovada se prelungeste pana la proces?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mrmateescu , utilizator 10:20, 6 Mai 2011
La tribunal depuneti contestatie impotriva procesului-verbal,o sa va inapoieze permisul pana la decizia finala a
instantei.
Nu la tribunal, la judecatorie.
Formulati plangere contraventionala la judecatoria in a careia raza teritoriala s-a constatat contraventia, in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contraventie.
Formulati de asemenea o cerere prin care solicitati presedintelui instantei, eliberarea unui certificat de grefa ( taxa de timbru 1.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei), certificat cu care va puteti ridica permisul de conducere.
Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila.
In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sunteti obligat sa va prezentati la serviciul politiei rutiere care va are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
Consultati avocat.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, sunteti obligat sa va prezentati la serviciul politiei rutiere care va are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.


dar nu uitati sa duceti impreuna cu permisul si hotararea definitiva si irevocabila ca fara acea hartiuta nu va primeste nimeni din cadrul politiei rutiere permisul.
si dak nu primeste acasa hotararea judecatoreasca in cazul in care pierde ce interes are sa se duca el sa o ia??? :D
oricum hotararea o va primi tarziu, dar in hartia pe care semnezi de primirea permisului dupa ce ai depus certificatul de grefa la pol rutiera scrie clar si ingrosat ca in tremen de 15 zile de la PRONUNTARE esti obligat sa te duci la ei altfel ti se mai adauga 30 zile la suspendare pt rea vointa.
deci nu de la comunicare, care poate dura f mult ci de la PRONUNTARE.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
pifulet, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)