avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto

Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am "fortat galbenul". Nu am semnat procesul verbal pt ca nu aveau dreptate. Mi s-a spus ca am fost filmata trecand pe rosu. In masina se afla si soacra mea ca martor. Eu sunt din Pitesti si procesul verbal a fost trimis prin posta la adresa din buletin . Astazi tb sa-l ridic din Pitesti. Dovada expira pe 20.07, adica maine. Mai am timp sa depun contestatia? La ce judecatorie ar trebui sa o depun? Mentionez ca am permis de 12 ani si nu am avut nici o abatere pana acum.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 15:45, 20 Iulie 2011
Puteti introduce plangerea contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie in termen de 15 zile de la data cand ati primit acest proces-verbal. Plangerea se introduce la Judecatoria in a carei raza s-a savarsit contraventia.
In speta dvs, va trebui sa introduceti plangerea la Judecatoria sectorului din Bucuresti unde v-a oprit politia. O puteti trimite si prin posta. In privinta prelungirii dreptului de circulatie, dupa ce ati introdus plangerea contraventionala, va trebui sa va adresati la aceeasi Judecatorie sa va elibereze un certificat de grefa prin care sa se dovedeasca ca ati formulat plangere impotriva acelui proces-verbal. Cu acel certificat de grefa va trebui sa va deplasati la sectia de politie care va retinut permisul pentru a va prelungi dovada de circulatie. Pe durata procesului veti avea dreptul de a conduce deoarece, plangerea contraventionala suspenda executarea sanctiunilor contraventionale.
Multumesc pt promptitudine. Credeti ca m-ati putea ajuta si cu conceperea contestatiei si cat m-ar costa acest lucru? Cu aceasta dovada pot conduce si in strainatate? Am sanse in instanta?
Plangerea contraventionala se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia, in termen de 15 zile de la data comunicarii procesului-verbal de contraventie.
Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Dupa depunerea plangerii contraventionale, solicitati instantei eliberarea unui certificat de grefa, certificat pe care il depuneti la serviciul de politie rutiera si va ridicati permisul de conducere.
Pentru eliberarea certificatului de grefa aveti nevoie de:
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 1.00 lei,
-timbru jud. de 0.15 lei.
Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila.
ma puteti ajuta cu contestatia?
Eu nu as ridica plicul ! OG2/2001 spune clar ca daca nu se comunica pv in 30 de zile de la intocmire ai scapat de plata amenzii ! As astepta, ca deja a trecut jumatate !
Apoi daca dai la judecatorie peste un dinozaur care a fost militist/securist/comunist in tinerete....pierzi cu dreptatea in mana !
Asa macar ai sanse mari sa scapi de amenda ! Permisul 99.99% ca-ti ramane suspendat ! Si dupa ,,mica reforma'' nici nu mai ai nicio cale ordinara de atac, te ,,inmormanteaza'' la judecatorie !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
s_word, utilizator

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal Dragomirvalentin Dragomirvalentin Buna ziua. In data de 18 04 2019 am fost oprit de un echipaj de politie care era in mers si mi a fost suspendat permisul pe o perioada de 1 luna de zile ... (vezi toată discuția)