avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto

Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am "fortat galbenul". Nu am semnat procesul verbal pt ca nu aveau dreptate. Mi s-a spus ca am fost filmata trecand pe rosu. In masina se afla si soacra mea ca martor. Eu sunt din Pitesti si procesul verbal a fost trimis prin posta la adresa din buletin . Astazi tb sa-l ridic din Pitesti. Dovada expira pe 20.07, adica maine. Mai am timp sa depun contestatia? La ce judecatorie ar trebui sa o depun? Mentionez ca am permis de 12 ani si nu am avut nici o abatere pana acum.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 15:45, 20 Iulie 2011
am inteles ca pana se judeca procesul pot recupera permisul. sa inteleg ca dc nu ridic pv in 30 zile nu mai platesc amenda? permisul este suspendat pe 30 zile pt rosu la semafor ? sau este pt mai multe zile? mai dau examen la sf celor 30 zile?
nu ma poate ajuta nimeni cu formularea contestatiei?
Plangerea contraventionala trebuie sa sune cam asa:
Catre
Judecatoria ...

Subsemnata (data dvs. de identitate) formulez prezenta

Plangere contraventionala

Impotriva intimatului Serviciul Politiei Rutiere a Sect...., adresa.....

Solicitandu-va ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti:
- anularea ca nelegal si netemeinic a procesului verbal de contraventia seria... nr... intocmit la data de ....
- inlocuirea sanctiunii aplicate cu avertisment.

Motive:
In fapt: - enuntati starea de fapt si mentionati ca agentul constatator in mod nelegal a intocmit acest proces verbal impotriva dvs si ca sanctiunea aplicata este de asemnea nelegala.
In drept: - OG 2/2001
Pentru a avea castig de cauza va trebui sa aduceti martori care sa sustina in fata instantei ca nu va faceti vinovata de savarsirea acelei contraventii. In lipsa unor dovezi solide in acest sens, sansele de castig sunt mici.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal Dragomirvalentin Dragomirvalentin Buna ziua. In data de 18 04 2019 am fost oprit de un echipaj de politie care era in mers si mi a fost suspendat permisul pe o perioada de 1 luna de zile ... (vezi toată discuția)