avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal

Buna ziua. In data de 18 04 2019 am fost oprit de un echipaj de politie care era in mers si mi a fost suspendat permisul pe o perioada de 1 luna de zile pentru depasire pe linie continuă. Am depus contestatie la judecatorie dar nu am mers sa mi ridic permisul de la serviciul rutier ,nu am solicitat certificat de grefa si nici nu am condus in această perioadă. Dupa trecerea termenului de 30 zile cu procesul verbal am mers sa mi ridic permisul iar polițistul de la serviciul rutier mi a spus ca daca am facut contestație si voi pierde procesul voi mai sta inca o luna de zile fara permis. Va rog sa mi spuneti daca este legala această procedura
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 02:21, 22 Mai 2019
Trebuia să vă prezentați la poliție pentru restituirea permisului de conducere cu o cerere scrisă în care să arătați pe propria răspundere că nu ați depus plângere contravențională împotriva procesului verbal de contravenție. Perioada de suspendare a expirat și solicitați restituirea permisului de conducere. Nici acum nu este prea târziu să faceți acest lucru. Dacă nu rezolvați pe loc restituirea permisului de conducere depuneți un exemplar din cerere (o întocmiți în dublu exemplar) cu număr de înregistrare. Încercați să intrați în audiență la șefii ierarhici, dacă va fi cazul.
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua. Nu este adevarat.
Daca veti pierde procesul, nu inseamna ca va poate sanctiona a doua oara pentru aceeasi fapta.

Dragomirvalentin a scris:

Buna ziua. In data de 18 04 2019 am fost oprit de un echipaj de politie care era in mers si mi a fost suspendat permisul pe o perioada de 1 luna de zile pentru depasire pe linie continuă. Am depus contestatie la judecatorie dar nu am mers sa mi ridic permisul de la serviciul rutier ,nu am solicitat certificat de grefa si nici nu am condus in această perioadă. Dupa trecerea termenului de 30 zile cu procesul verbal am mers sa mi ridic permisul iar polițistul de la serviciul rutier mi a spus ca daca am facut contestație si voi pierde procesul voi mai sta inca o luna de zile fara permis. Va rog sa mi spuneti daca este legala această procedura

Dragomirvalentin a scris:

Dupa trecerea termenului de 30 zile cu procesul verbal am mers sa mi ridic permisul iar polițistul de la serviciul rutier mi a spus ca daca am facut contestație si voi pierde procesul voi mai sta inca o luna de zile fara permis. Va rog sa mi spuneti daca este legala această procedura

Modalitatea de exprimare e gresita, dar politistul are dreptate:
1. In momentul in care vi s-a ridicat permisul, ati avut o dovada de circulatie pentru 15 zile.
2. Prin depunerea contestatiei la judecatorie, ati suspendat executarea pedepsei, respectiv a sanctiunii contraventionale complementare.

Art. 118 din OUG 195/2002
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.

Permisul dvs. nu este in acest moment suspendat, prin urmare, daca pierdeti procesul va trebui executata pedeapsa, deci politistul are dreptate.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)
Permis suspendat Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in situatia in care mi s-a suspendat permisul de conducere (pe nedrept), iar eu nu sunt de acord cu constatarea ... (vezi toată discuția)