avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au coborat de la mine din masina,iar de neacordare de prioritate nici nu poate fi vorba ,pentru ca cei 2 erau le 1,5m de trecerea de pietoni.ce pot sa fac in cazu de fata?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:12, 3 Decembrie 2010
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data cand ati primit PV, si dovediti ca politia nu are dreptate cu marturia celor doi, care vor declara ca nu erau pe trecere si nu au fost in pericol.
Vedeti si dispozitiile O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. Specificati in contestatie ca doriti proba cu martori si ii propuneti chiar pe cei doi. Vedeti daca nu sunt si alte cauze de nulitate absoluta a procesului verbal. Cauzele de nulitate le gasiti in ordonanta mai sus amintita.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Plangere impotriva procesului-verbal de contraventie, urmand sa ii chemati pe cei 2 prieteni ca martori in proces.

Plangerea se depune in termen de 15 zile la Judecatoria in raza careia s-a "savarsit contraventia" si se va anexa fotocopie de pe procesul-verbal.

Dupa depunerea plangeri paltesti o taxa de 1 RON, faci o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefa si 1 timbru judiciar de 0.15 RON.

Mergi la politie cu certificatul de grefa si procesul-verbal in original si dovada si iti recuperezi permisul pana la solutionarea cereri.

Daca pierzi procesul va trebui sa restitui permisul in termen de .... zile - nu imi amintesc acum.

Daca castigi, te sfatuiesc sa faci o copie legalizata de pe hotarare si sa mergi cu ea la politie sa te stearga din baza de date, asta ca sa nu ai probleme pe viitor.
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contraventie la judecatoria in raza careia s-a retinut ca fiind savarsita contraventia.
Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Formulati de asemenea la instanta , o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefa din care sa rezulte ca ati formulat plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie, certificat cu care veti merge la politie si va puteti recupera permisul de conducere pana la solutionarea de catre instanta a plangerii depuse.
Sentinta instantei de fond este definitiva si irevocabila.
Daca plangerea dvs. va fi respinsa aveti obligatia ca in termen de 15 zile de la data pronuntarii instantei de fond sa predati carnetul de conducere.
Pentru eliberarea certificatului de grefa aveti nevoie de o taxa de timbru de 1.00 lei ( un leu) si un timbru jud. de 0.15 lei.
Consultati avocat macar pentru redactarea plangerii.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
:offtopic: Inca un exemplu ca ceea ce se scrie de catre agentii de politie in procesele verbale de contraventie nu este in conformitate cu realitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat - unde contest procesul verbal? cobzaru dorel cobzaru dorel Mi s-a ridicat permisul pt o luna de zile in urma neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni. unde pot merge si eu sa depun o contestatie? (vezi toată discuția)