avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis; plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis; plangere contraventionala

buna ziua,

as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu unele informatii, deoarece sunt putin pe langa tema, si mi-ar prinde bine niste sfaturi.

in cursul zilei de ieri(14.12.2010), mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 zile. Bineinteles cu o dovada de 15 zile de circulatie. Precizez ca amenda am achitat-o in cursul zilei de azi.

Intrebarea mea ar fi, daca as vrea sa depun o contestatie la procesul verbal la judecatoria pe faza municipiului unde s-a petrecut "contraventia", ce anume ar trebui sa fac si cat as avea de platit. Deoarece am apelat un avocat pentru a-mi da niste informatii cum sa procedez, imi spunea ca din moment ce depun o plangere referitoare, inaintez un proces, iar suma de plata pentru inceput este de 700 de lei.

Va rog sa-mi spuneti ce variante as avea pentru a-mi putea recupera permisul, in afara de cea mai simpla varianta de a astepta trecerea zilelor.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: hory25 , utilizator 10:37, 16 Decembrie 2010
CU CERTIFICATUL DE GREFA...DOVEDITI ca este o actiune in contestatie indreptata impotriva p.v. , mergeti cu ea la politia rutiera si vi se va inapoia permisul. Legea va da prezumtia de nevinovatie si ca atare dreptul de a circula pana la solutionarea litigiului. Nu v-a spus avocatul?
Depuneti plangere impotriva procesului verbal de sanctionare in temeiul og 2/2001,la judecatoria din municipiul unde s-a produs contraventia.Dupa aceea solicitati la registratura judecatoriei eliberarea unui certificat de grefa,iar dupa ce-l obtineti ,il depuneti la politia rutiera din municipiul respectiv,iar politia va restituie permisul ,pe care il puteti folosi pana la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei judecatoresti.Aceasta actiune judecatoreasca este scutita de orice plata.Probabil avocatul care v-a informat in acest sens,ori este prea putin pregatit,ori .....
Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
Deacord cu colegii de mai sus insa mai pe intelesul tuturor: faceti contestatie la judecatoria de care apartineti, obtineti in momentul depunerii contestatiei un termen de judecata si numarul salii unde se va judeca. Intrebati de grefierea de la sala cutare si cereti NOTA DE GREFA , spuneti pt ce va trebe. Toate astea sunt GRATIS. Cu nota de grefa mergeti la seful de serviciu (pol rut) si cereti sa vi se inapoieze permisul pana la solutionarea cauzei.

E simplu, doar de rabdare mai aveti nevoie :))

Dar care este problema de fond, de ce considerati ca vi sa facut o nedreptate? Pedeapsa efectiva de 15 zile e asa mult?


PS In cazul in care vi se da castig de cauza de catre judecator primiti banii inapoi.


Ultima modificare: Miercuri, 15 Decembrie 2010
pop sorin, utilizator
din pacate nu mi-a spus nimic avocatul, mi-a spus doar ca va fi un proces... care ma costa cat am specificat mai sus
dl sorin,

Pedeapsa efectiva este de 30 de zile si intra in vigoare dupa data de expirare a dovezii. Un total de 45 de zile.

Fiind din Cluj Napoca, va spun exact ce am patit eu. Veneam dinspre strada regele Ferdinand spre piata Unirii, chiar la prima trecere de pietoni, semaforizata doar pentru pietoni, iar pentru conducatorii auto e un semnal de galben intermitent, care e activ doar in momentul in care la pietoni e verde. Fiind coloana de masini si pe banda de langa axul drumului, ma aflam cu jumatate de masina (partea spate) pe trecerea de pietoni in momentul in care acestia s-au pus in miscare la culoarea verde, la cativa metri de trecere am fost oprit de un echipaj de politie spunand ca nu am dat prioritate de trecere pietonilor. Atata timp cat eram cu jumatate de masina trecuta de pe trecere, consider ca mi s-a facut o nedreptate.

P.S.agentul de politie nici macar nu s-a prezentat cand mi-a cerut actele.

Alte discuții în legătură

Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat yonut78 yonut78 buna seara.am o intrebare rog care poate sa ma ajute.mia suspendat permisu pentru ca nu am acordat prioritate le 2 pietoni. dar mentionez ca cei 2 pietoni au ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si amenda otilia13 otilia13 Buna seara! Ieri pe la ora patru dupa masa cand aglomeratia si haosul in trafic a fost foarte mare am fost urmarita si oprita de o masina de politie, motivul ... (vezi toată discuția)