avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanCatalin

Activitate BogdanCatalin

Am cam disparut si nu a fost frumos din partea mea.
a fost un termen de recurs la care au cerut amanare pentru aparare, a mai fost unul la care au cerut avocat din oficiu, li s a aprobat dar incheierea este cu respingere. am din nou termen pe 27. Macar se misca repede, 2 termen intr o lluna.Ce oare mai pot inventa?

cam asa arata evolutia recursului:


TERMENE DE JUDECATÃ:
Data Soluţie Detalii
06/09/2010 pt. soluţionarea cererii de acordare a ajutorului public judiciar Amânat

06/09/2010 Respinge cererea privind acordarea ajutorului public udiciar. Cu drept de reexaminare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 6.09.2010. Încheiere

12/07/2010 Ac.tr. ptr. lipsa de apărare invoc. de recurentele X si Y. Amânat
27/09/2010
Pai nu, ca va fi solicitare despagubiri pentru lipsa de folosinta.
Poate merge.
Si in paralel, o sa depun o cerere de investire, inca una.
cand o sa cresc mare ma fac judecator
gata, maine le fac notificare prin executor ca vreau chirie

m am plictisit oricum de procesul asta.

o seara frumoasa si multumesc de consiliere
Pai dupa logica mea, logica lor este urmatoare:
1/2 - sunt chiriasi, caz in care se aplica legea 114 si o sa obtin evacuarea dupa recurs - replica mea e ca vreau chirie de la chiriasi
2/2 - nu sunt chiriasi, caz in care trebuie sa accepte investirea apelului - asta nu e cu chirie, dar rezolv problema mea. eu nu vreau sa iau chirie, am nevoie de spatiu sa mut sediul firmei, care acuma are sediul intr o locatie inchiriata, pe care platesc chirie ;)) aici sigur sunt chirias.

cred ca se probeaza singure aceste doua variante.
:))...asa cum am precizat la inceputul postului, termenii juridici sunt cam straini de mine. Daca se poate mai pe intelesul meu ar fi foarte bine. Intrebarea era daca pot solicita chirie.
Pentru mine, lucrurile sunt clare: am achizitionat un bun iar statul trebuie sa mi asigure cadrul in care sa ma pot folosi de acest bun. Un proces de 2 ani cu tot cu apel, cu termene uriase de cate 3 si 5 luni pe care sincer nu le inteleg, cu interval de motivare a deciziei de apel respins la primul termen de 5 luni si cu perspectiva unui recurs de inca 1 an, nu mi asigura nimic, doar ma convinge ca taxele sunt platite degeaba. Imobilul este pe firma, iar impozitul local a fost in ultimii 2 ani de 12 000 lei pe an. Pentru ce?
Cam suparat, dar si amuzat de situatie, mi e frica sa cred ca sistemul nostru juridic este asa. Prefer sa cred ca am eu ghinion, de parca jocla loto, nu ca vreau sa dispun dupa bunul plac de un bun dobandit legal.

noapte buna
Multumesc din nou, revin cu cateva precizari:

Chiriasii nu sunt chiriasi de fapt. Cand am achizitionat imobilul, fostul proprietar ce primise prin retrocedare casa de la stat i a tinut chirisi 5 ani cu contract si inca 2 ani fara contract. Procesul de evacuare s a bazat pe faptul ca ei exista in acea casa fara titlu.
In acest caz se mai mentin drepturile de chirias?
Ok, daca da, atunci pot sa cer in instanta, aceeasi instanta care i considera chiriasi, o chirie retroactiva de cand a inceput procesul si pana se va termina cu evacuarea lor.
Evacuare va fi, dar dupa recurs, care e posibil sa dureze un an dupa cum am vazut eu ca se misca lucrurile.
Buna ziua, multumesc pentru raspunsul rapid.
Dar....deja ma doare capul, am doua raspunsuri care se bat cap in cap. Ar trebui sa primesc al treilea raspuns care sa confirme pe unul sau pe altul, dar sigur al treile raspuns va fi o a treia varianta.
Buna ziua, nou pe forum, nou in problemele avocatesti. O sa mi cer scuze pentru limbaj daca nu va fi de specialitate. daca era, nu mai intram pe forum.

Speta: proces de evacuare chiriasi fara contract de chirie dupa achizitia unui imobil.
Proces castigat pe fond, tribunal sector 2. A durat extrem de mult, termene lungi, greva si altele. Tras de timp de partea adversa.
Apel la Tribunalul Bucuresti inaintat de chiriasi, pierdut le primul termen, redactare sentinta in 6 luni. Depus recurs de catre chiriasi.
Surpriza atunci cand am vrut sa investesc cu formula executorie sentinta: presedintele de la J 2 nu admite evacuari cu investire, fara pronuntarea recursului.
Eu stiam si eram bucuros ca sentintele cu apel se pot investi cu titlu executoriu.

Intrebare: Este normal sa refuze investirea? exista o baza legala ce l poate obliga sa faca asta sau poate sa refuze investirea dupa bunul lui plac?
Ce cai de atac am, pentru ca recursul sigur va mai dura un an, chiar daca va fi un singur termen?

Multumesc