Multumesc pentru raspunsuri, dar care este procedura exacta? Se face cerere la firma la care lucrez (de catre mine, de catre copilul major) sau totul este de competenta judecatoriei??? Nu prea doresc sa o implic pe mama in aceasta modificare a modalitatii de plata...
Buna seara.
As fi interesat daca pensia de intretinere pentru copii minori sau majori (inca la studii) poate fi platita prin ordin de plata direct in contul acestora. In prezent pensia de intretinere se vireaza prin posta pe numele mamei, exista intarzieri, trebuie asteptat postasul, etc... Care este modalitatea de rezolvare a acestei probleme?
Buna ziua.
As avea o intrebare: in urma procesului de divort, reclamant fiind subsemnatul, instanta a hotarat: "Admite actiunea si cererea reconventională. Dispune desfacerea căsătoriei din vina ambilor soti. Dispune ca pârâta să revinăă la numele avut anterior incheierii căsătoriei, acela de ".....". Incredintează minorii spre crestere si educare reclamantei. Obligă pârâtul la plata unei pensii lunare de intretinere in favoarea minoprilor in cuantum de 540 lei pentru fiecare minor in parte incepind cu data de 9.12.2009 pină la intervenirea unei cauze legale de modificare sau stingere a obligatiei. Cu apel." Mentionez faptul ca doresc sa fac apel, dar redactarea hotararii se amana nejustificat peste termenul legal de 30 zile. Am facut si doua cereri de redactare in regim de urgenta dar au fost respinse. Vreau sa stiu daca este normal ca pensia de intretinere sa fie platita incepand cu data depunerii de catre mine a cererii de divort, cu toate ca nu am parasit domiciliul si eu am fost cel care s-a ocupat mai mult de cresterea copiilor, plata ratei la banca, etc. Deasemenea, incepand cu luna mai veniturile mele s-au redus. Ce ma sfatuiti sa fac?