avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modalitate plata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modalitate plata pensie de intretinere

Buna seara.
As fi interesat daca pensia de intretinere pentru copii minori sau majori (inca la studii) poate fi platita prin ordin de plata direct in contul acestora. In prezent pensia de intretinere se vireaza prin posta pe numele mamei, exista intarzieri, trebuie asteptat postasul, etc... Care este modalitatea de rezolvare a acestei probleme?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:08, 30 Octombrie 2015
Buna seara,
Partea celui major cred ca e posibil sa o transmiteti direct lui. Pentru minor e mai bine la mama ca .. de stie ce sa faca cu banii.
Oricum, incercati sa luati legatura intai cu mama si stabiliti de comun acord. Indiferent de relariile dintre dumneavoastra, in privinta copiilor sunteti parintii lor ca vreti sau nu.
Mama nu are un cont?
Poate să fie plătită direct în cont.
Multumesc pentru raspunsuri, dar care este procedura exacta? Se face cerere la firma la care lucrez (de catre mine, de catre copilul major) sau totul este de competenta judecatoriei??? Nu prea doresc sa o implic pe mama in aceasta modificare a modalitatii de plata...
Modalitatea de plată este de competenţa dumneavoastră.Este important să-i viraţi banii în cont şi să aveţi dovadă că v-aţi achitat de obligaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor Ferolad Ferolad Buna ziua, pensia de intretinere pentru un minor (16 ani) este obligatoriu sa fie trimisa in contul mamei sau poate fi trimisa in contul minorei ? Puteti sa-mi ... (vezi toată discuția)
Obligatie plata pensie intretinere dupa implinerea varstei de 18 ani daniel_fergusson daniel_fergusson Am platit pensie pt fiu pana a implinit 18 ani, martie 2017. De 18 ani eu locuiesc in chirie iar el locuieste impreuna cu mama gratis (mama nu plateste chirie, ... (vezi toată discuția)
Virare in cont pensie alimentara?? OANA GORAN OANA GORAN am urmatorul caz : au divortat, instanta incredinteaza minorul spre crestere mamei si dispune plata a 300 ron ca pensie alimentara , specifica ca pensia se va ... (vezi toată discuția)