avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere minor

Buna ziua, pensia de intretinere pentru un minor (16 ani) este obligatoriu sa fie trimisa in contul mamei sau poate fi trimisa in contul minorei ? Puteti sa-mi spuneti suportul legal (Lege/articol/aliniat)? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2021
Ferolad, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ferolad , utilizator 12:47, 17 Noiembrie 2021
Pensia este a copilului pentru copil.Daca credeți ca djn acești bani mama ii bea sau fumează cereți sa achitati în natura, legea asa prevede numai în natura, pensia în bani se da când nu se inteleg asupra sumei, asa ca dacă aveți o problema cereți sa se dea în natura ca să fiți sigur ca e doar pt copil, dar sa nu uitați ca copilul are cota parte din lumina, internet, întreținere, TV, mâncare, excursi tabăra cărți, bani de buzunar, nu doar medicamente și mâncare.
mama ii administreaza, deci da, in contul mamei pana la 18 ani ai copilului.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, care este baza legala (Lege, articol) ? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2021
Ferolad, utilizator
Dupa cate stiu eu, suma este impusa de lege (1/6 pentru fiecare copil, in cazul a 2 copii). Sau ma insel ? Multumesc.
Pensia ce o datorati pt 2 copii e de pana la 1/3 din leafa dvs, nu neaparat impartita egal pt fiecare copil.
V-ar fi util daca ati da detalii despre situatie ca sa nu dam in bobi

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)
Deschidere cont bancar pentru pensie de intretinere pe numele minorului grecucristian grecucristian Sunt divortat in 2011. Minorul (16 ani impliniti) ramane cu domiciliul la mama. Doresc sa deschid un cont pe numele minorului in care sa ii virez pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Marian-Ion Marian-Ion Buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa imi explicați ( eventual o comunicare,lege, etc..) in care sa reiasa dea de inseamna pensie alimentara... Fosta soție ... (vezi toată discuția)