avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa imi explicați ( eventual o comunicare,lege, etc..) in care sa reiasa dea de inseamna pensie alimentara... Fosta soție plătește pensia alimenta copilului nostru dar tot insista și imi spune ca cea ce trimite ea ca și bani ' pensie alimentara ' sunt banii copilului și ca eu nu trebuie sa ma ating de acești bani :)) Cum pot sau ce trebuie sa ai trimit 'doamnei' ca sa inteleaga ce inseamna pensie alimentara... Nu am gasit nimic pe net :( Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:51, 13 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Valoarea pensiei de intretinere (asa se numeste ea legal) si modul de utilizare sunt reglementate de Codul Civil articolele 499, 529 si 501 si 502
Primele doua stabilesc obligatia si intinderea, ultimele cine ADMINISTREAZA bunurile si cum.
Eventual invocati si prevederile art. 174 asa cum sunt ele invocate in art. 501 si 502 C.Civ.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunt banii copilului, bani pt el, dar dvs ii administrati. Ii puneti peste contributia dvs si din ei platiti ce aveti de platit pt copil, mancare, rechizite, imbracaminte.
Nu aveti de ce sa o faceti sa inteleaga ceva.. sa se informeze ea, cat se informeaza, trebuie sa plateasca cat s-a stabilit.
Pensia nu reprezinta banii copilului de buzunar, asta e cla.. nu sunt bani cu care se duce copilul la film. Dvs ii dati banii de film, daca va ramane o suma pt asta. Pana la film, are niste necesitati.. sa manance, sa se imbrace, sa aiba curent in casa, sa isi ia un caiet..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara kamelya_ kamelya_ cum se poate plati pensia alimentara unui copil fara ca mama acrstuia sa benaficieze de banii respectiv? (vezi toată discuția)
Vreau să depun pensia de întreținere într-un pe numele minorei, nu s-o trimit lunar fostului soț. pot obține acest lucru printr-un proces? corina25caval corina25caval Pot initia un proces in urma caruia se poate stabili ca eu sa nu ii mai trimit fostului sot pensie alimentara si sa o depun intr-un cont pe numele minorei? (vezi toată discuția)
Pensie alimentară aura_aura aura_aura Buna ziua, Copilul meu este major si se afla inca in liceu. El mai poate beneficia de pensie alimentară din partea tatălui ,daca in hotararea de divorț ... (vezi toată discuția)