avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

cum se poate plati pensia alimentara unui copil fara ca mama acrstuia sa benaficieze de banii respectiv?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:24, 26 Februarie 2013
Mama ii administreaza, nu beneficiaza de ei.
Daca aveti suupiciuni, puteti solicita in instanta ca pensia sa se plateasca in natura.
Despre ce suma e vorba ?
200roni
Fiind minor, nu poate dispune singur de bani. Cum preciza colega, mama sa ii administreaza.

In functie de contextul concret si de suma de bani , raportat si la importanta ei la veniturile necesare intretinerii curente a copilului, puteti lua in calcul un acord amiabil cu fosta sotie, prin care sa faceti un instrument de economisire pentru copil, utilizabil in viitor sau in cazuri stabilite de comun acord intre parinti. Firesc, copilul nu poate dispune nici in acest caz direct de bani, dar macar solutia este in directia gfandita de dvs. Sau un mod in care sa ii luati periodic, distinct, anumite lucruri care ii sunt necesare sau ii fac placere. ( este o forma de pensie platita in natura, de care de asmenea colega amintea ).

O sugestie: tineti cont si de unele detalii specifice vietii de zi cu zi.
Se poate imagina ca dintr-un buget individual copilul poate obtine imbracaminte, rechizite, distractii sau echipamente electronice etc.
Insa o cota parte din cheltuielile casei mamei sunt direct afectate unei persoane in plus (banalele: apa, gaz, curent, gunoi, intretinere la bloc etc ) . De asemenea, mancarea se face direct pt 2 persoane etc. Chiar daca impartiti aceste cheltueli aferente unei persoane in plus in aceea gospodarie, si aproximativ jumate ar reveni in obligatia mamei, totusi ramane o jumatare care , in logica unei separari de buget, tot ar trebui sa fie acoperita de tata.
Concluzia sugestiei este o anumita doza de maleabilitate in demersul dvs, pentru a fi complet echitabil.

Reveind la solutia amiabila, putin probabil ca o instanta obiectiva sa cunoasca mai bine der cat dvs, parintii, nevoiel exacte ale copilului - de aici incurajarea pentru o solutie de comun acord cu fosta sotie. Eventual , prin mediere - avand avantajul ca acordul de mediere in acest subiect imbraca direct forma unei consfintiri a vointei parintilor.
Si credeti ca din aia 200 se intretine un copil si mai si ramane cat sa se intretina si mama din ei ?:tooth:
problema este ca nu ma pot intelege cu mama copilului .As dori sa stiu ce pot face pe cale juridica deoarece ma intereseaza in primul rand bunastarea copilului
in primul rind ii foloseste mama nu copilul si daca ii ramine si pentru copil bine daca nu nu
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie copil mirelanastasie mirelanastasie Fiica mea are un copil de 6 ani.S-a despartit de sotul ei la 1 an al copilului.El a adus o adeverinta ca are un credit ca sa plateasca pensie alimentara mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara maricata211@yahoo maricata211@yahoo Buna ziua copilul este la scoala clasa a 10 face 18 ani in primavara. Este de drept în îngrijirea mamei .dar copilul sta la mine eu plătesc pensie direct ... (vezi toată discuția)
Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)