avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua copilul este la scoala clasa a 10 face 18 ani in primavara. Este de drept în îngrijirea mamei .dar copilul sta la mine eu plătesc pensie direct din salariu intr un cont al mamei lui. Dupa 18 ani ce pot sa fac sa nu mai fie virata pensie in contul ei? Sau ce cale legală trebuie ur.ata ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:58, 9 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am inteles cum sta la dvoastra si tot dvoastra platiti mamei (cu care nu sta) intretinere. oRicum, dupa 18 ani, majorul devenit TREBUIE sa faca cerere in instnta ptr ca dreptul la intretinere sa-i fie virat lui personal, de catre unul/ambii parinti, in conditiile in care isi demonstreaza continuarea studiilor si nu este in intretinerea directa a unui parinte.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
asaofi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvoastra...ce sunteti, de fapt? tatal? bunica? sau ce? explicati cum de sta copilul la dvoastra, ii platiti cele curent necesare si, in plus, platiti si mamei "intretinerea copilului"!
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
asaofi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reveniti cu detaliile cerute mai sus.
Totusi, daca instanta a incredintat minorul mamei si v-a obligat la plata pensiei catreea, o datorati numai daca minorul nu sta cu dv.
In cazul in care, spre deosebire de hotarare, in fapt minorul sta la dv., nu mai datorati intretinerea asa cum a hotarat-o instanta.
Sa fie clar: nu datorati intretinerea celuilalt parinte, ci copilului. In acest caz, daca sta șa dv., sunteti dator sa il spalati, imbracati, hraniti etc. Puteti cere pensie de la mama. Puteti cere o parte din pensia achitata pana acum inapoi si pensie pentru restul lunilor pana la primavara. Dupa care, copilul poate cere pentru el, daca mai e inca la studii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dupa ce copilul este major radu1972 radu1972 Buna ziua ! Ma numesc Radu V. din Brasov si as avea cateva nedumeriri vis-a-vis de subiectul mentionat. Am divortat in anul 2007 , in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Apacflo Apacflo Daca sunt despartit in fapt si exista un minor trebuie sa platesc pensie alimentara?Mentionez ca minorul aste cu mama. (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil si pensie alimentara catalinmr catalinmr Buna ziua! Am un copil ce a implinit 18 ani. Eu de mama lui am divortat de peste 16 ani , ea revenind la numele de fata si copilul ramanand cu numele meu. In ... (vezi toată discuția)