avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Daca sunt despartit in fapt si exista un minor trebuie sa platesc pensie
alimentara?Mentionez ca minorul aste cu mama.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Apacflo, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 01:46, 24 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca sunteti despartiti in fapt, copilul trebuie hranit, spalat, imbracat, incaltat si bineinteles educat, iar obligatia de intretinere nu apartine numai mamei ci ambilor parinti in solidar.
Art. 499 cicv.
Obligaţia de întreţinere
(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.
..........................................................................................................
(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vasilemunteanu vasilemunteanu un copil care implineste 18 ani in 2013 aprilie si este in clasa a x a,pana la ce varsta mai primeste pensie alimentara? multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MuresanI MuresanI pana la ce varsta se acorda pensie alimenara pentru studenti si care este articolul care specifica acest lucru din noul cod civil.doresc numarul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere nicolae012 nicolae012 Va rog ,dupa noile reglementari care este varsta pana la care un copil poate primii pensie de intretinere ? (vezi toată discuția)