avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

un copil care implineste 18 ani in 2013 aprilie si este in clasa a x a,pana la ce varsta mai primeste pensie alimentara? multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:48, 10 Decembrie 2012
Pana la terminarea studiilor, insa fara a depasi varsta de 26 de ani.
Art. 499 c.civ.
Obligaţia de întreţinere
(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.
(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregătirea sa profesională.
(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara MuresanI MuresanI pana la ce varsta se acorda pensie alimenara pentru studenti si care este articolul care specifica acest lucru din noul cod civil.doresc numarul ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere major MarcoIasmina MarcoIasmina Bună ziua. Am 19 ani și sunt primul an la facultatea de sport și în același timp și la un club sportiv cu contract încheiat de FRH. TATA A SISTAT PENSIA ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere nicolae012 nicolae012 Va rog ,dupa noile reglementari care este varsta pana la care un copil poate primii pensie de intretinere ? (vezi toată discuția)