Buna ziua!
Am un copil ce a implinit 18 ani. Eu de mama lui am divortat de peste 16 ani , ea revenind la numele de fata si copilul ramanand cu numele meu. In tot acesti ani am platit pensia alimentara incercand sa vad copilul cand era mic si tot timpul certuri, scandaluri, etc. am ales sa platesc pensia alimentara pentru linistea ei. Acum am descoperit ca si-a schimbat numele preluand numele mamei. Nu am fost instiintat de aceasta schimbare, dar pensia alimentara eu platesc in continuare.Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac in acest caz daca trebuie sau nu sa mai platesc pensia si daca trebuia sa fiu sau nu instiintat ca isi schimba numele! Multumesc anticipat
trebuie vazut daca a schimbat numele inainte de 18 ani, pentru ca avea nevoie de acordul dumneavoastra sau dupa 18 ani.
Daca a implinit 18 ani dar nu merge la facultate, nu mai aveti de ce sa platiti pensia alimentara.
Schimbarea de nume se poate face si pe cale administrativa, reglementarea fiind neclara. Cu pensia, va opriti la 18 ani impliniti. Dupa aceasta varsta, minorul devenit major, trebuie sa va dea in judecata ptr continuarea pensieiei NUMAI DACA dovedeste ca isi continua scoala. De la 18 ani incolo, relatia juridica de tip pensie de intretinere este strict intre copilul dvoastra si dvoastra, asta insemnand ca o eventuala continuare a pensiei de intretinere in bani va trebui platita direct proaspatului major in continuare de studii SI NU IN CONTUL MAMEI.
Pensie alimentara
maya-marya
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe care am sa o prezint:
In urma unui divort, a ramas un copil in grija mamei, care urmeaza sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
flori2009
Buna seara! As dori o lamurire, mai precis, tatal caruia instanta i-a stabilit o pensie alimentara, s-a stabilit in strainatate si nu a mai platit pensia (de ... (vezi toată discuția)