avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să depun pensia de întreținere într-un pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să depun pensia de întreținere într-un pe numele minorei, nu s-o trimit lunar fostului soț. Pot obține acest lucru printr-un proces?

Pot initia un proces in urma caruia se poate stabili ca eu sa nu ii mai trimit fostului sot pensie alimentara si sa o depun intr-un cont pe numele minorei?
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:47, 17 Iulie 2019
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, pt ca desi banii sunt pt minora, nu ea administreaza banii. Ce puteti face e sa cereti sa se stabileasca pensia in natura si astfel sa ii puteti da sau trimite ce are nevoie.
Care sunt detaliile ? ce varsta are copilul ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Minora are 9 ani.Detaliile ar fi urmatoarele:eu trimit lunar banii pt minora si fostul sot foloseste banii mai mult pt el
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vreți dvs, nu se poate deoarece nu-i legal. Copilul mănâncă zilnic, îi trebuie haine, rechizite școlare, consumă apă curentă, curent, gaz.....
Cu ce va trăi copilul dacă nu-i dați banii azi când are nevoie de ei`??
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


corina25caval a scris:

Minora are 9 ani.Detaliile ar fi urmatoarele:eu trimit lunar banii pt minora si fostul sot foloseste banii mai mult pt el


Strangeti dovezi in acest sens si deschideti o actiune prin care solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs. deoarece tatal nu are grija de minora si foloseste banii acesteia in scopuri personale.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu trimiteti produse de care are nevoie copilul? Haine, mancare etc. Citeam pe aici ca trebuie pastrate bonurile ptr a dovedi plata alocatiei, in caz ca vi se cere asta.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)
Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru ... MoisanMarcel MoisanMarcel Este legal sa foloseasca fosta sotie pensia alimentara pentru asi plati facultatea ???Am probe ,bonul . (vezi toată discuția)
Plata pensiei de întreținere. cum pot fi sigur că banii sunt folosiți strict în interesul copiilor? familistu familistu Buna seara, Proaspăt divorțat si deja probleme cu fosta sotie. Nu are serviciu, nici intentia din cate se pare dar in schimb pune problema la plata ... (vezi toată discuția)