avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deschidere cont bancar pentru pensie de intretinere pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deschidere cont bancar pentru pensie de intretinere pe numele minorului

Sunt divortat in 2011. Minorul (16 ani impliniti) ramane cu domiciliul la mama.
Doresc sa deschid un cont pe numele minorului in care sa ii virez pensia alimentara ce o primeste de la mine. Se poate???
-Minorul doreste acest lucru.
-In acest moment banii sunt virati in contul mamei si folositi exclusiv de catre aceasta ,nu si in interesul minorului.
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:45, 30 Noiembrie 2015
Un minor de 16 ani are capacitatea de exerciţiu restrânsă.
Posibilitatea arătată de Dvs. este 100% posibilă după împlinirea vârstei de 18 ani a copilului.
De ce afirmati ca mama nu foloseste banii ptr copil? L-ati gasit nemancat sau fara haine etc? Daca asa l-ati gasit atunci luati-l la dvs acasa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule grecucristian, banii de intretinere ii datorati copilului nu fostei sotii. Puteti deschide un cont si plati pensia copilului acolo si in plus puteti cere si plata pensiei in natura pentru ca fosta sa nu se mai serveasca din banii copilului.

[Fara legatura cu subiectul - flame]
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2015
Admin, administrator
Puteți cere în instanță ca pensia sa o plătiți în natură.
Altfel, pensia o plătiți mamei pt întreținerea copilului. Banii nu sunt ai copilului de buzunar, ci pt întreținerea sa, iar mama ii administrează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară copil alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Ferolad Ferolad Buna ziua, pensia de intretinere pentru un minor (16 ani) este obligatoriu sa fie trimisa in contul mamei sau poate fi trimisa in contul minorei ? Puteti sa-mi ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, cerere introdusa de minor DonuCC DonuCC Buna ziua. Am 16 ani si parintii mei sunt despartiti de cand aveam 1 an.Am ramas in grija mamei si tatal meu trebuia sa-mi plateasca pensia alimentara. Mama ... (vezi toată discuția)