avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... virare in cont pensie alimentara??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

virare in cont pensie alimentara??

am urmatorul caz : au divortat, instanta incredinteaza minorul spre crestere mamei si dispune plata a 300 ron ca pensie alimentara , specifica ca pensia se va transmite tutorei xy (mama)dar nu specifica adresa.Mama a locuit la aceeasi adresa cu tatal copilului o buna perioada si dupa divort, societatea a virat banii retinuti cu titlu de pensie , la adresa din buletin a mamei , adica la adresa comuna parintilor.
acum mama nu mai locuieste acolo, ci cu chirie dar fara forme legale, si vine la societate cu cerere si copie dupa CI si card, cont banca si cere sa-i viram banii in cont. fara a mai face o actiune la instanta.
iin hot judecatoreasca ii pot vira de luna viitoare banii in cont mamei=tutorelui???eu ca sn conditiile in care instanta nu a specificat o adresa anume ocietate voi avea dovada retinerii si virarii banilor.
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 10:22, 9 Octombrie 2006
Virarea pensiei de intretinere tine de faza executarii unei hotarari. Cel obligat la virare trebuie sa se asigure ca aceasta plata se executa pentru a nu intra sub incidenta penala. Modalitatea de exutare a hotararii o puteti stabili pe cale amiabila impreuna. Instanta nu e obligata sa precizeze modalitatea de executarea a obligatiei de plata.
In cazul tau e foarte bine ca viramentul se face prin banca la cererea celei indreptatite sa o primeasca in numelel copilului. Dovada este retinerea pe statul de plata al salariului si ordinul de plata cu care se face viramentul de catre societate. Insa pe tine te intereseaza numai "fluturasul" care atesta poprirea. faptul ca unitatea nu vireaza suma retinuta nu ti se poate imputa tie
DA ASA E , EU IMI RESPECT OBLIGATIA DE RETINERE A SUMEI POPRITE SI O VIREZ IN CONTUL TUTOREI DECI NU VOI AVEA PROBLEME............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere retinuta dar nevirata de angajator valerianapopa valerianapopa Buna ziua, ma intereseaza sa stiu in cazul situatiilor in care pensia de intretinere stabilita prin hotarare Judecatoreasca este retinuta de catre ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Dumi01 Dumi01 Buna Am o problema dupa divort firma unde lucrez a primit o primit o notificare prin care o obliga sa mi puna poprire pe salariu pt pensie intretinere ... (vezi toată discuția)
Modalitati de plata a pensiei alimentare maveryck maveryck imi este necesar un act lla mina (ce chitante se admit in mod lgal).viramentulbancar eadmis in instanta? (vezi toată discuția)