Buna
Am o problema dupa divort firma unde lucrez a primit o primit o notificare prin care o obliga sa mi puna poprire pe salariu pt pensie intretinere minor. PROBLEMA este ca eu depun in contul mamei suma cu precizare pensie intretinere minor la inceput de luna max pana in 3. IAR SALARIU IL PRIMESC PE 15-18 eu fac dovada depun la servici documentul in original de la banca iar firma nu tine cont si imi opreste din salariu conf NOTIFICARII deci practic eu platesc 50% din salariu.
Mentionez ca eu depun bani in cont inainte ca firma sa fi primit notificarea conf intelegeri avute cu mama copilului meu si anume ca la inceput de luna platesc pt ca copilul sa beneficieze de ce are nevoie.
INTREBAREA MEA ESTE CUM POT EU SA CONVING FIRMA SA TINA CONT DE HARTIA DEPUSA ( SUMA si TITULARUL CONTULUI este identic cu cel din notificare)
Nu cred ca firma este problema in cauza ci emitentul acestei "notificari". Daca faceti platile volutar luna de luna, de ce si cine a emis notificarea/poprirea?
In acest caz fie nu mai faceti plata volutara urmand a se retine si vira direct din salar suma aferenta pensiei, fie mama face cerere catre societate prin care solicita sistarea retinetii motivat de faptul ca faceti platile. Societatea este obligata pe de-o parte sa se supuna hotararii judecatoresti in situatia in care s-a solicitat plata pensiei cu retinere din salariul dvs si doar titularul poate sista aceasta forma de executare.
Societatea este obligata sa retina asa cum scrie in ordonanta de infiintare a popririi, punct.
Dv, daca tot ati fost de buna credinta si ati platiti, ar fi trebuit sa depuneti in instanta actele doveditoare ale platii si sa solicitati ca instanta sa va oblige la plata incepand cu data pronuntarii hotararii, nu cu data introducerii cererii de chemare in judecata. Acum sunteti bun de plata.
Solutiile pe care le aveti in acest moment sunt:
1. va intelegeti cu mama sa va returneze banii pe care i-ati dat pana cum, urmand ca aceasta sa-si primeasca banii de la tertul poprit.
2. Depuneti contestatie la executare, dovediti ca v-ati achitat de obligatie pana la emiterea popririi.