Buna ziua. Am avut o executare silita, si suma am achitat-o integral prin poprire pe salariu. Dupa 3 luni de la stingerea datoriei am incasat o suma in contul meu bancar (care era fusese blocat, in baza executarii silite), dar am aflat ca acea suma a intrat in contul de poprire. Am semnalat BEJ-ului faptul ca nu trebuia sa-mi retina si acea suma si banii mi-au fost returnati. Intrebari:
1. De ce au fost retinuta (transferata) suma respectiva, daca datoria era deja achitata de 3 luni ?
2. De ce trebuie sa suport eu 2 comisioane (ramanand cu 85% din suma) datorita plimbarii sumei dintr-un cont in altul (din contul personal in contul de poprire si invers, dupa sesizarea mea la BEJ) ?
3. Dupa stingerea datoriei, BEJ-ul nu ridica blocarea contului personal si transferul sumelor in contul de poprire, sau se retin sume in continuare, pe timp nelimitat, pana se sesizeaza titularul contului ?
4. Daca in contul personal intrau in continuare diverse sume, se transferau in contul de poprire pana sesizam eu ?
5. Nu este normal ca BEJ-ul sa inceteze poprirea contului in momentul achitarii integrale ?
Multumesc
Intocmiti o notificare scrisa catre BEJ si creditor prin care le comunicati ca sumele au fost achitate si solicitati transmiterea incheierii de incetare a exeutarii silite catre dvs si catre banca. Trebuie sa raspunda in termen de 5 zile. Mai aveti si posibilitatea efectuarii unei contestatii la executare in termenul de 15 zile de cand ati aflat de aceasta a 2-a poprire si asa veti recupera si comisioanele. Dar nu cred ca merita efortul deoarece costurile contestatiei ar fi mai mari.
sadrian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am inteles, dar de ce nu a incetat executarea silita la data cand a fost achitata suma. Consider ca asa ar fi normal: BEJ-ul popreste contul, eu platesc integral (nu din cont ci din salariu), se ridica poprirea contului imediat dupa ce BEJ constata ca am platit integral, nu dupa 3 luni. Daca nu solicitam incetarea popririi, probabil in contul de poprire intrau in continuare, permanent, toate sumele ce intrau in contul personal.
Nu din vina mea au fost plimbati banii dintr-un cont in altul.
Va multumesc.
In mod normal dumneavoastra trebuia sa primiti de la BEJ o notificare de incetare a popririi (nu sunt sigur ca aceasta este denumirea exacta) , cu care trebuia sa mergeti la banca/bancile unde aveti cont/conturi deschise. Daca nu a-ti luat legatura in mod direct cu BEJ ( sa ii calcati pragul cu alte cuvinte), probabil ca de aici a inceput intreaga tevatura.
anonim_71
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In momentul in care ati achitat debitul,trebuia sa mergeti la executor ca sa va emita adrese de desfiintare a popririi conf. art 794 alin. 1 cod proc. civila, catre banca si catre firma unde lucrati pe care sa le duceti personal.
Executare silita
turelu
Bună seara. Am o problemă la care vă rog să mă ajutaţi. Sunt executat silit printr-o hotărâre judecătorească de către un BEJ pentru suma de 11.754 ... (vezi toată discuția)