avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Bună seara. Am o problemă la care vă rog să mă ajutaţi. Sunt executat silit printr-o hotărâre judecătorească de către un BEJ pentru suma de 11.754 lei ce reprezintă 2.382 lei debit principal, 1.552 lei dobândă contractuală, 5.790 lei comision de administrare, 507 lei penalităţi contractuale, 70 lei dobânda legală penalizatoare şi 1.450 lei cheltuieli de executare silită. Angajatorul meu a înfiinţat poprire pe veniturile realizate, în cuantum de 1/3 aprox. 600/lună ceea ce înseamnă că voi termina de achitat suma datorată în cca. 20 luni. Întrebările mele sunt următoarele:
- Dacă, în hotărârea tribunalului şi adresa de înfiinţare a popririi BEJ, se stipulează clar că "dispunem executarea silită prin înfiinţarea unei popriri în cotă de 1/3 din venitul net lunar, pe care societatea dumneavoastră, în calitate de terţ poprit îi datorează debitorului ............. până la încasarea sumei de 11.754 lei", vor mai exista alte comisioane sau dobânzi de plătit (în urma unei discuţii avute cu cei de la salarizare mi-au comunicat că vor reţine din drepturile băneşti, chiar dacă suma o va depăşi pe cea comunicată, deoarece ştiu ei că mai există dobânzi şi comisioane, până la primirea unei adrese oficiale din partea BEJ de închidere a datoriei).
- Este legală plata unei sume mai mari decât cea prevăzută în hotărârea judecătorească şi a adresei de înfiinţare a popririi? Menţionez faptul că niciuna dintre hotărârile mai sus menţionate nu fac referire la alte dobânzi şi comisioane datorate peste suma comunicată.
- Executorul judecătoresc este obligat să-mi prezinte situaţia financiară a sumelor depuse în contul său?
- Mai pot face ceva, chiar dacă a trecut termenul pentru o contestaţie, pentru reducerea sumei datorate, mai ales a comisionului de administrare în valoare de 5.790 lei? Am auzit (nu am citit) că în NCPC există un articol care face referire la moralitatea dobânzilor percepute de instituţiile bancare şi IFN.
Cu stimă
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
turelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters403290 , utilizator 17:28, 23 Septembrie 2016
Va puteti astepta la penalitati si dobanzi recalculate doar la cererea creditorului .
Cerere făcută către cine? Către BEJ? Eu voi fi informat? Am fost azi la BEJ să mă informez despre situaţia mea şi mi s-a raspuns clar că, pentru acest lucru, trebuie să plătesc 240 lei
Va informeaza BEJ ul stati linistit. Cererea se face de creditor, evident catre BEJ. Pt informare 240 lei? nu am auzit de asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu Lavykryss Lavykryss Buna ziua Am 2 popriri pe salariu de la aceeasi banca 1)nr dosar 1516 cu suma de 3042,47 reprezentand urmatoarele conform adresei de infiintare ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dominique Popescu Dominique Popescu Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am fost executata silit pentru o suma de 14000 lei corespunzatoare unui credit neachitat ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost executată silit o sumă de bani la trei luni după stingerea datoriei. banii mi s-au returnat, dar am niște întrebări sadrian sadrian Buna ziua. Am avut o executare silita, si suma am achitat-o integral prin poprire pe salariu. Dupa 3 luni de la stingerea datoriei am incasat o suma in contul ... (vezi toată discuția)