avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mi-a fost executată silit o sumă de bani la trei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Mi-a fost executată silit o sumă de bani la trei luni după stingerea datoriei. Banii mi s-au returnat, dar am niște întrebări

Buna ziua. Am avut o executare silita, si suma am achitat-o integral prin poprire pe salariu. Dupa 3 luni de la stingerea datoriei am incasat o suma in contul meu bancar (care era fusese blocat, in baza executarii silite), dar am aflat ca acea suma a intrat in contul de poprire. Am semnalat BEJ-ului faptul ca nu trebuia sa-mi retina si acea suma si banii mi-au fost returnati. Intrebari:
1. De ce au fost retinuta (transferata) suma respectiva, daca datoria era deja achitata de 3 luni ?
2. De ce trebuie sa suport eu 2 comisioane (ramanand cu 85% din suma) datorita plimbarii sumei dintr-un cont in altul (din contul personal in contul de poprire si invers, dupa sesizarea mea la BEJ) ?
3. Dupa stingerea datoriei, BEJ-ul nu ridica blocarea contului personal si transferul sumelor in contul de poprire, sau se retin sume in continuare, pe timp nelimitat, pana se sesizeaza titularul contului ?
4. Daca in contul personal intrau in continuare diverse sume, se transferau in contul de poprire pana sesizam eu ?
5. Nu este normal ca BEJ-ul sa inceteze poprirea contului in momentul achitarii integrale ?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 17:40, 23 Septembrie 2019
Asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita turelu turelu Bună seara. Am o problemă la care vă rog să mă ajutaţi. Sunt executat silit printr-o hotărâre judecătorească de către un BEJ pentru suma de 11.754 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executorul judecatoresc Severa Severa Am un dosar de executare silita in desfasurare pt care am retinere pe salariu. Ultima luna de retinere ar trebui sa fie ianuarie 2016. Din luna aprilie in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Lavykryss Lavykryss Buna ziua Am 2 popriri pe salariu de la aceeasi banca 1)nr dosar 1516 cu suma de 3042,47 reprezentand urmatoarele conform adresei de infiintare ... (vezi toată discuția)