avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Popriri abuzive PFA inactiv
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Popriri abuzive PFA inactiv

Buna ziua! In 2015 mi-am deschis un PFA.Dupa 3 saptamani de activitate mi-am depus declaratia 210 parca la AFP Mures , iar dupa o luna jumate contractul de prestari servicii pe care il aveam cu o firma s-a incheiat.Dupa aceea NU s-au mai primit bani in contul de PFA sau personal , deci practic NU am mai lucrat de pe PFA. Momentan am 2 popriri in valoare totala de 2300 ron de la AFP Mures pe contul de salariu la firma unde lucrez acum,sunt doua dosare de executare deci mi se retin 50% din salarii si astazi am primit inca o noua notificare de la AFP Mures cum ca din nou am un dosar de executare silita in valoare de 674 lei - Impozit pe venituri din activitati independente 462 lei , Contributii asigurari sociale de sanatate 156 ron si contrib.asigurari sociale de stat 56 lei. Declaratia fost depusa DOAR pentru anul 2015. Cum se poate ca AFP continua sa scoata de nu stiu unde sume pentru impozite si taxe cand eu lucrez momentan ca angajat si NU pfa iar acea firma plateste asigurari de sanatate si tot tot pentru mine? Asta deja este a treia poprire.Ce pot face?Multumesc
Cel mai recent răspuns: PP9728BA , utilizator 22:46, 13 Iulie 2016
De la bun inceput, daca sunteti pfa inregistrat la registrul comertului, in timpul anului faceti plati in 4 rate pentru impozitul pe venit, contributie la sanatate si pensie, toate calculate fata de un venit estimat a-l realiza in acel an. Asta indiferent ce incasari efective aveti. Si daca nu faceti acele plati la timp, pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru, vi se pun penalitati de intarziere. Apoi anul urmatori depuneti d200 pentru anul precedent cu venitul reealizat si apoi se fac regularizarile.
Daca nu mai desfasurati activitate, radiati PFA. Costurile sunt foarte mici la ORC. Apoi mergeti la finante si reglati sumele. Veti constata ca sumele dispar. Aceasta, deoarece se va stabili cu exactitate ce s-a intamplat in realitate.

Cand intrati intr-un joc, invatatti-i regulile
Am inteles. Am fost azi si am discutat la Finanțe,marți voi avea suspendarea de la ORC si voi depune D200 rectificat pentru anul 2015. Sumele care mi s-au tras prin poprire le pot recupera? A doua problema...am primit notificarea de la Finanțe ca am poprire pe toate conturile bancare inclusiv la angajator. Pai atunci mi se trag banii de 2 ori...odată prin angajator si inca odată din contul bancar. De 3 luni mi se trag 50% din salar pe contul de salariu iar acum aceleași sume se trag si prin angajator? E legal?
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2016
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de infiintare a popririi claudia dumbrean claudia dumbrean Firma la care lucrez a primit de la Finante o astfel de adresa, in suma de 2300 lei, reprezentand datorii CAS din 2010 pe care eu le am, de cand eram PFA. ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere pfa contawest contawest Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in cazul recuperarii pierderii in cazul pfa. In anul 2013 a avut pierdere 9000 lei In anul 2014 a ... (vezi toată discuția)
Pfa contributie cass incasata sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com 1. Pt un PFA sistem real daca a avut regularizare CASS din 2012 , suma pe care a incasat-o in 2013, cum o inregistrez in Registrul Jurnal de Incasari si Plati, ... (vezi toată discuția)