Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in cazul recuperarii pierderii in cazul pfa.
In anul 2013 a avut pierdere 9000 lei
In anul 2014 a inregistrat venit net 1200 lei iar pierderea fiscala de recuperat in perioada urmatoare 7800 lei
In anul 2015 a inregistrat venit net 800 lei ,pierderea fiscala de recuperat in anii urmatori 7000 lei.
In fiecare an pierderea de recuperat am trecut-o la cheltuieli,compensarea am efectuat-o prin declaratia 200 ramanand diferenta de recuperat.Oare am procedat corect?
In primul an 2014 finantele nu au tinut cont de pierdere si pe decizia de impunere anuala la randul cu pierdere fiscala de recuperat din anii precedenti nu apare nicio suma.
Va multumesc,
Nu. In d200 pe fiecare an treceti doar ce ati inregistrat in anul respectiv (venituri si cheltuieli) urmand ca doar finantele, in decizia de impunere pe care o primiti acasa, sa faca regularizarile.
Domnule George Neagu, asa am facut.
Am avut pierdere 3 ani si 2015 profit.
In formularul 200 am scris undeva in josul paginii "A se tine cont de pierdere fiscala din anii anteriori". Povesti. N-au tinut cont. Nu s-a facut nici o regularizare.
M-am trezit cu impozit de plata pentru anul 2015, 16% pentru diferenta dintre venituri si cheltuieli pentru anul 2015.
Ce este de facut?
Va rog sa mergeti urgent la ei la finante cu deciziile primite si declaratiile 200 din anii precedenti si din acest an la care faceti referire si sa le expuneti situatia pentru ca doar ei pot reglementa eroarea, daca asa este.
Declaratia 200
Tessy
Ce se trece la punctul 2.1 din declaratia 200? Respectiv \\"contributii sociale obligatorii, potrivit legii\\"? Pentru ca am inteles ca nu se trec ... (vezi toată discuția)