avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din transferul titlurilor de valoare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din transferul titlurilor de valoare

Buna seara,
Va cer sfatul in cazul unei persoane fizice, pentru declaratia 200 la casuta venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, se pot cumula la plata si veniturile din partile sociale obtinute la societatile inchise?
Persoana in cauza a declarat pierdere anul trecut la transferul titulurilor de valoare la societati deschise si vrea sa stie daca acum are castig din transferul partilor sociale la soc inchise poate cumula aceste venituri la declarare?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:38, 4 Mai 2016
Pentru fiecare tranzactie se completeaza separat o sectiune din declaratia 200 iar castigurile nu se compenseaza cu pierderile in vederea impozitarii; se impoziteaza in totalitate.
In acest an depuneti d200 in care se va lua in calcul doar ce s-a realizat in anul fiscal 2015 cu acte diveditoare de pe care faceti copii si le atasati la exemplarul d200 care ramane la finante.
Acoperirea pierderilor din anii precedenti o face cei de la finante, nu dumneavoastra cand calculati si completati in d200 si o sa apara in decizia de impunere care va va veni acasa spre toamna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni sa in 2011 si declaratii de depus apetra apetra In cazul vanzarii de actiuni detinute la un SA in care retinerea si virarea impozitului s-a facut de catre cumparator, vanzatorul cetatean strain al unei tari ... (vezi toată discuția)
Pierdere tranzactii bursiere pedrolino pedrolino pierderile din tranzactii bursiere inregistrate de o persoana fizica la sfarsitul anului 2014 se pot deduce din veniturile cumulate in anul 2014 ? (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale M. Gradinaru M. Gradinaru Doresc sa aflu daca am depus declaratia 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual mai sunt obligat sa depun si declaratia 200 ... (vezi toată discuția)