avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pierdere tranzactii bursiere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pierdere tranzactii bursiere

pierderile din tranzactii bursiere inregistrate de o persoana fizica la sfarsitul anului 2014 se pot deduce din veniturile cumulate in anul 2014 ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:31, 28 Aprilie 2015
Va redau din codul fiscal art. 80 Stabilirea venitului net anual impozabil
(1) Venitul net anual impozabil se stabileşte pe fiecare sursă de venituri prin deducerea din venitul net anual a pierderilor fiscale reportate.
si art. 80^1 Stabilirea câştigului net anual impozabil
(1) Câştigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, se determină ca diferenţă între câştigul net anual şi pierderile reportate din anii fiscali anteriori.
(2) Pierderea netă anuală din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, stabilită prin declaraţia privind venitul realizat, se recuperează din câştigurile nete anuale obţinute în următorii 7 ani fiscali consecutivi.
(3) Regulile de reportare a pierderilor sunt următoarele:
a) reportul se efectuează cronologic, în funcţie de vechimea pierderii, în următorii 7 ani consecutivi;
b) dreptul la report este personal şi netransmisibil;
c) pierderea reportată, necompensată după expirarea perioadei prevăzute la lit. a), reprezintă pierdere definitivă a contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit castig din vanzare actiuni teodor11 teodor11 Buna ziua, Daca in anul 2011 am avut pierderi de 10000ron din vanzare actiuni si in anul 2017 am avut venit de 10000ron mai trebuie sa platesc impozit? ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, o intreprindere individuala ia in calcul la stabilirea impozitului pe profit anual si pierderea din anul precedent? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala eleonor eleonor am un if si in 2008 am ramas cu pierdere fiscala de 5100 ron,ieri m`au sunat de la finante si mi`au zis sa merg la controlul fiscal de 3 ani si mi`au sugerat ... (vezi toată discuția)