avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit castig din vanzare actiuni
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit castig din vanzare actiuni

Buna ziua, Daca in anul 2011 am avut pierderi de 10000ron din vanzare actiuni si in anul 2017 am avut venit de 10000ron mai trebuie sa platesc impozit? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:43, 25 Aprilie 2018
Adica ati avut castig din tranzactia cu actiuni, nu?
Va rog sa citti dn cod fiscal art. 119 - Stabilirea câștigului net anual impozabil

(1) Câștigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, din orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar se determină de organul fiscal competent ca diferență între câștigul net anual și pierderile reportate din anii fiscali anteriori rezultate din aceste operațiuni.

(2) Pierderea netă anuală din operațiuni definite la art. 91 lit. c) și d) stabilită prin declarația privind venitul realizat se recuperează din câștigurile nete anuale obținute în următorii 7 ani fiscali consecutivi.

(3) Regulile de reportare a pierderilor sunt următoarele:

a) reportul se efectuează cronologic, în funcție de vechimea pierderii, în următorii 7 ani consecutivi;

b) dreptul la report este personal și netransmisibil;

c) pierderea reportată, necompensată după expirarea perioadei prevăzute la lit. a), reprezintă pierdere definitivă a contribuabilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere tranzactii bursiere pedrolino pedrolino pierderile din tranzactii bursiere inregistrate de o persoana fizica la sfarsitul anului 2014 se pot deduce din veniturile cumulate in anul 2014 ? (vezi toată discuția)
Cum se completează declarația unică pentru veniturile obținute în 2018 din vânzare părți sociale ale unui srl? juridic_cas juridic_cas Buna ziua, Cum se completeaza declaratia unica pentru veniturile obtinute in 2018 din vanzare parti sociale ale unui srl. (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, o intreprindere individuala ia in calcul la stabilirea impozitului pe profit anual si pierderea din anul precedent? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)