avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratii fiscale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratii fiscale

Doresc sa aflu daca am depus declaratia 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual mai sunt obligat sa depun si declaratia 200 privind veniturile realizate in Romania.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:12, 27 Aprilie 2012
Da binenteles, daca sunteti o persoana a carei activitate necesita depunerea declaratiei de venituri.

[ link extern ]

Astfel, termenul de depunere pentru D 200 in anul 2012 este:

‐ anual, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului – RESPECTIV 25.05.2012;
‐ ori de câte ori contribuabilul constată erori în declarația anterioară, prin completarea unei declarații rectificative până la termenul prevăzut de lege, situație în care se va înscrie “X” în căsuța special prevăzută în formular în acest scop.

Declarația se completează în două exemplare:
‐ originalul se depune la:
a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
b) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al împuternicitului sau curatorului fiscal, după caz, în cazul persoanelor fizice care nu au domiciliul fiscal în România, pentru următoarele categorii de venituri:
‐ venituri din drepturi de proprietate intelectuală;
‐ venituri din cedarea folosinței bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal;
‐ venituri din investiții reprezentând câştiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare, altele decât părțile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăților închise;
‐ venituri din investiții reprezentând câştiguri/pierderi din operațiuni de vânzarecumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi din orice alte operațiuni de acest gen, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacționate pe piețe autorizate şi supravegheate de Comisia Națională a Valorilor Mobiliare.
c) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru contribuabilii persoane fizice, fără domiciliu fiscal în România care realizează venituri, altele decât cele prevăzute la lit.b).

‐ copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul/curatorul acestuia
Stimata Doamna avocat,
Va multumesc pentru raspuns. Astazi am fost sa depun ambele declaratii (200 si 230). Mi-a fost primita decat declaratia 230, motivandu-mi-se ca daca se inregistreaza amandoua se vor crea "confuzii" intrucat si in declaratia 200 (pagina 2) era facuta mentiunea de redirectionare a sumei de pana la 2%.
Sa transmit d 200 prin posta?
Inca o data va multumesc!
Transmite ti -o cu confirmare de primire. Mai bine sa fie decat sa lipseasca, ca atat asteapta fiscul sa va amendeze. Eu am redirectionat 2% din venit prin declaratia 200.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2% Sorinsen Sorinsen Conform reglementarilor in vigoare cei care doneaza cei 2% din impozitul pe venituri ( conform art.57 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal ) ... (vezi toată discuția)
Se mai poate directiona 2 %? Pilu Pilu Buna seara. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: As vrea sa virez 2% din impozit pt. un ong dar m-am trezit cam tarziu ca am vazut ca termenul este ... (vezi toată discuția)
Doi la suta catre un ong manole silviu manole silviu Buna ziua, in cazul in care asociatul unic al unui SRL doreste sa vireze 2% din impozit catre o organizatie non-profit, ce anume trebuie sa completeze: ... (vezi toată discuția)