avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... 2%
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

2%

Conform reglementarilor in vigoare cei care doneaza cei 2% din impozitul pe venituri ( conform art.57 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal ) catre un ONG, trebuie sa depuna personal la Finante declaratia 230 sau sa o trimita prin posta. Nu vad cati dintre contribuabili ar catadicsi sa piarda timp pentru a merge sa depuna aceasta declaratie (e un gest altruist nu in beneficiul lor) iar prin posta exista un grad de risc si probabilitate ca acestea sa ajunga unde trebuie. As dori sa stiu daca prin judecatorie sau notariat reprezentantul ONG-ului poate sa obtina un act care sa ai confere dreptul sa colecteze si sa depuna el aceste declaratii la finante pentru toti contribuabilii donatori. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iubestecandvrei , utilizator 11:20, 11 Ianuarie 2011
Buna seara .
Avand in vedere ca este o activitate in relatia cu fiscul cred ca acceptarea pentru acest lucru trebuie sa fie si din partea dansilor.
Marius Bote .
Buna seara. Daca eu declar pe propria raspundere (printr-un act notarial sau judecatoresc ) ca toate declaratiile pe care le depun sunt cu acordul contribuabilului ( evidentiat si pe declaratia 230 cu semnatura acestuia) !?
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Sorinsen, utilizator
Formularul 230 se depune numai de contribuabil personal la Administatia Financiara. De asemenea, la depunerea Declaratiei trebuie anexata Fisa Fiscala si o copie dupa actul de identitate. Acesta se poate trimite si prin posta,recomandat .

Formularul este 230 stimata/e "iubestecandvrei" .anexez mai jos un fragment din "Instructiuni de completare a formularului 230" :

Formularul 230 se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate acestora, în următoarele situații:
— contribuabilii au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr. 376/2004 privind bursele private, cu modificările ulterioare, și solicită restituirea acestora;
— contribuabilii optează pentru virarea unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii sau unităților de cult;
Contribuabilii care își exprimă această opțiune pot solicita direcționarea acestei sume către o singură entitate nonprofit sau unitate de cult;
— contribuabilii solicită deducerea din veniturile impozabile din salarii, obținute la funcția de bază, a cheltuielilor efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.
Formularul se completează de către contribuabili, înscriind cu majuscule, citeț și corect, datele prevăzute de formular.
Termen de depunere:
— anual, până la data de 15 mai a anului următor celui de realizare a venitului;
Formularul se completează în două exemplare:
— originalul se depune la:
a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde își are domiciliul potrivit legii sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
b) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalți contribuabili persoane fizice;
— copia se păstrează de către contribuabil.
Formularul se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poștal, prin scrisoare recomandată.
Formularul se pune gratuit la dispoziție contribuabilului, la solicitarea acestuia .




Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
sincer incercati sa le depuneti DVS. fie pe rand fie toate deodata se prezinta si actul de identitate la depunere?

eu am acordat 2% si nu am depus NICIODATA, ma ingrozesc de cate aflu cata birocratie, cata falsitate practica

daca sunteti amabila imi spuneti si mie care lege obliga ca depunerea sa fie facuta numai si numai de CONTRIBUABIL, va multumesc!

apropo am gasit ceva poate va ajuta citez"Declaraţia (formularul) 200


Declaraţia se completează şi se depune, în mod obligatoriu, de către persoanele fizice care realizează venituri în bani şi/sau în natură provenind din:

* Activităţi independente:
o activităţi comerciale - fapte de comerţ, prestări de servicii, altele decât cele din profesii libere, precum şi practicarea unei meserii, inclusiv din activităţi adiacente;
o profesii libere - exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfăşurate în mod independent, în condiţiile legii;
o drepturi de proprietate intelectuală - brevete de invenţie, desene şi modele, mostre, mărci de fabrică şi de comerţ şi procedee tehnice, know-how, drepturi de autor şi drepturi conexe dreptului de autor şi altele asemenea.
Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele fizice care în anul de raportare au realizat venituri din activităţi independente impuse pe bază de norme de venit, cu excepţia persoanelor care au depus declaraţiile de venit estimativ în luna decembrie şi pentru care nu s-au stabilit plăţi anticipate, conform legii.
* Cedarea folosinţei (darea în chirie) a bunurilor mobile şi imobile, realizate în calitate de proprietar, uzufructuar sau alt deţinător legal.
* Activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real: venituri din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi în solarii, special destinate acestor scopuri, şi/sau în sistem irigat, precum şi din cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi a ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi din altele asemenea. Declaraţia se depune de contribuabilii care desfăşoară activitatea în mod individual şi/sau în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, constituită între persoane fizice şi care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
* Câştiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare. Declaraţia se depune de contribuabilii care în anul de raportare au realizat câştiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, şi au obligaţia stabilirii câştigului net anual/pierderii nete anuale, potrivit legii.
* Câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract. Declaraţia se depune de contribuabilii care în anul de raportare au realizat câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni de acest gen, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate pe Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, şi au obligaţia stabilirii câştigului net anual/pierderii nete anuale, potrivit legii.

Declaraţia trebuie depusă până la data de 15 mai. Formularul se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România; sau la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalţi contribuabili persoane fizice. Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată, într-un singur exemplar. Este necesar să păstraţi o copie a declaraţiei depuse. Vedeţi adresele organelor fiscale locale."
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
iubestecandvrei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi la suta catre un ong manole silviu manole silviu Buna ziua, in cazul in care asociatul unic al unui SRL doreste sa vireze 2% din impozit catre o organizatie non-profit, ce anume trebuie sa completeze: ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale M. Gradinaru M. Gradinaru Doresc sa aflu daca am depus declaratia 230 privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual mai sunt obligat sa depun si declaratia 200 ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratie 200 pentru agentii de asigurari george-neagu george-neagu Am incheiat polite de asigurare pe baza unui contract de mandat in luna decembrie 2010, am primit comisionul datorat in luna ianuarie 2011. Acum , pana la 16 ... (vezi toată discuția)