avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Termen de depunere declaratie 200 pentru agentii de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Termen de depunere declaratie 200 pentru agentii de asigurari

Am incheiat polite de asigurare pe baza unui contract de mandat in luna decembrie 2010, am primit comisionul datorat in luna ianuarie 2011. Acum , pana la 16 mai 2011 trebuie depusa declaratia 200? Cei de la firma de asigurari spun ca ei nu au raportat in decembrie, deci pe anul 2010 ci in ianuarie 2011 si deci nici eu nu trebuie sa depun acum declaratia 200. Acele venituri o sa intre in veniturile pentru 2011 si le declar tocmai in 2012. E corect? Va rog parerea dumnevoastra.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 11:34, 11 Mai 2011
Completarea si depunerea Declaratiei 200 pentru veniturile realizate in anul 2010

Contribuabilii care, in anul 2010, au realizat venituri din: activitati independente, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, cedarea folosintei bunurilor, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, ca au obligatia ca, pana la 15 mai 2011, trebuie sa depuna la Fisc „Declaratia privind veniturile realizate din Romania”, formular 200.

Prezentam mai jos informatii utile pentru completarea si depunerea formularului 200, pe categorii de venituri.

Generalitati
Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care au realizat in anul 2010 venituri in bani si/sau in natura din Romania provenind din activitati independente:
- activitati comerciale: fapte de comert, prestari de servicii, altele decat cele din profesii libere, precum si practicarea unei meserii;
- venituri din cedarea folosintei bunurilor obtinute de contribuabilii a caror contracte de inchiriere la 31.12.2009 depaseau un numar de 5 si care sunt impusi in sistem real (organizeaza contabilitatea in partida simpla);
- profesii libere: exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament in valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfasurate in mod independent, in conditiile legii;
- drepturi de proprietate intelectuala: brevete de inventie, desene si modele, mostre, marci de fabrica si de comert si procedee tehnice, know-how, drepturi de autor si drepturi conexe dreptului de autor si altele asemenea.

Declaratia se depune de contribuabilii care au desfasurat activitatea in mod individual sau intr-o forma de asociere, ce nu a dat nastere unei persoane juridice, constituita intre persoane fizice.

Declaratia se completeaza pentru fiecare categorie de venit si pentru fiecare sursa de realizare a venitului.

Atentie! Nu au obligatia depunerii declaratiei persoanele fizice care, in anul 2010, au realizat venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit, cu exceptia persoanelor care au depus declaratiile de venit estimativ in luna decembrie 2010 si pentru care nu s-au stabilit plati anticipate, conform legii.

Contribuabilii care au obtinut venituri din drepturi de proprietate intelectuala de la mai multi platitori depun o singura declaratie.

Important! Persoanele fizice care au realizat venituri din activitati independente (drepturi de proprietate intelectuala, vanzarea bunurilor in regim de consignatie, activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial, contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului Civil, activitatea de expertiza contabila, judiciara si extrajudiciara) pentru care impozitul s-a retinut la sursa, ca plata anticipata in contul impozitului anual, de platitorii de venituri au obligatia depunerii formularului 200.

Nu depun acest formular persoanele care au realizat astfel de venituri si impozitul retinut la sursa de platitorii de venituri a fost final in cota de 16%, conform optiunii exercitate.

Sursa : www.contabun.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce venituri se declara? corinana corinana Buna ziua. Am si eu o intrebare. In anul fiscal 2009 am realizat mai multe tipuri de venituri si nu sunt sigur care dintre ele trebuie trecute in declaratia de ... (vezi toată discuția)
2% Sorinsen Sorinsen Conform reglementarilor in vigoare cei care doneaza cei 2% din impozitul pe venituri ( conform art.57 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal ) ... (vezi toată discuția)
Doi la suta catre un ong manole silviu manole silviu Buna ziua, in cazul in care asociatul unic al unui SRL doreste sa vireze 2% din impozit catre o organizatie non-profit, ce anume trebuie sa completeze: ... (vezi toată discuția)