avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA neplatitor de tva
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA neplatitor de tva

Buna ziua,
PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la plata salariului de angajator sau trebuie sa le platesc eu dupa incasarea sa la sfarsitul lunii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: androceul1948 , utilizator 11:32, 26 August 2015
Ca pfa veti incheia cu beneficiarul un contract civil de presrari servicii, lunar veti intocmi un raport de activitate care, dupa ce va fi agreat si semnat si de catre beneficiar, va sta la baza facturii pe care o veti intocmi. Cam asa se vor realiza si incasa veniturile in timpul anului.
Acum cum veti proceda pentru partea de impozitare. La inceput de an (luna ianuarie) sau in 15 zile de la infiintare, veti depune la finante declaratia 220 cu venitul anual estimat a-l realiza. Tot acum depuneti si declaratia 600 cu vemizul minim asigurat pentru contributia la pensie daca nu aveti in viguare si un contract de munca.
Apoi primiti acasa decizie de plata cu cele 4 rate lunare de plata a impozitului pe venit, contributieo la sanatate (astea calculate fata de venitul estimat din d220). Contributia la sanatate nu poate fi mai mica de 58 lei lunar iar cea de pensie 222 lei lunar.
La sfarsit de an fiscal se fac regularizarile dupa ce depuneti d200.
Va multumesc mult!Ne ajutati mult cu raspunsurile dvs competente,In draznesc inca o intrebare:Eu am contract de colaborare incheiat pentru 3 luni.Cum fac cu venituri previzibile pe care trebuie sa le declar la fisc,Contractul incepe cu data de 1 septembrie.Multumesc!
Ca si pfa nu ati depus acea declaratie 220 pentru anul 2015 cu venitul estimat? Odata depusa aceea, in timpul anului puteti sa realizati venituri lunar sau doar in cateva luni. Veti completa registrul jurnal de incasari si plati cu incasarile si platile realizate concret in 2015 iar la anul, pana pe 25 mai 2016, veti depune declaratia 200 cu situatia financiara a anului 2015. Apoi in a doua parte a anului 2016 veti primi acasa de la finante decizia prin care s-a facut regularizarea. Adica se va vedea daca ati realizat mai mult fata de de ati declarat in d220, caz in care veti mai plati diferenta de impozit sau, daca ati realizat mai putin, veti primi inapoi diferenta de impozit pe venit platata in plus in cele patru rate din timpul anului 2015.
Va multumesc in primul rand .Nu am depus nici o declaratia fiindca incepand de azi am PFA pentru o activate ,servicii imformatica pe perioada determinata 3 luniPractic perioada de proba
Trebuie sa tineti cont ca activitatea asta pe pfa nu e ca la un contract de munca. Aici depui d220 in maxim 15 zile de la infiintarea pfa si apoi va descurcati ca sa obtineti contracte civile de prestari servicii de unde sa scoateti venituri. Dar chiar daca nu obtineti venituri, tot trebuie sa platiti impozite fata de acel venit minim estimat in d220.

Alte discuții în legătură

Nedeclarare venituri pe anul curent. sarmaneandchill sarmaneandchill Buna! In urma unor probleme de sanatate, nu am reusit sa depun, pana la 1 Februarie actele necesare realizarii calculelor taxelor care trebuiesc a fii platite ... (vezi toată discuția)
Declaratie 220 alex_element alex_element Buna seara, Conform prevederilor Codului Fiscal, care au modificat statutul intermediarilor in asigurari, in Ianuarie 2016 am fost nevoit sa infiintez un PFI ... (vezi toată discuția)