avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA declaratia estimativa 220
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA declaratia estimativa 220

buna ziua,
as avea nevoie de o clarificare privind venitul estimat din declaratia 220 pentru un PFA - activitati comerciale.
daca in anul precedent am realizat venituri mult mai mari decat estimez pentru anul pe care depun declaratia, exista o legislatie care prevede minimul ( procentual) din veniturile anului precedent pe care trebuie sa-l declar si in consecinta sa platesc impozit anticipat si CAS?
va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:49, 11 August 2014
Nu. Chiar e bine sa depuneti in fiecare luna ianuarie de inceput de an D220.
Singura conditie e ca daca in anul curent estimati ca veti obtine aceleasi venituri cu variatii de maxim 20%, nu mai depuneti D220 si vi se calculeaza platile anticipate pentru impozit ci cass fata de venitul realizat in anul precedent.
Si o precizare. Venitul din D220 ajuta la calculul platilor anticipate pentru impozit si contributiei la sanatate (cass). Pentru contributia la pensie (cas) depuneti D600 cu venitul minim lunar asigurat pentru contributia la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere declaratii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara ... (vezi toată discuția)
Plata cas si cass pt. venituri din activitati independente stefanelul stefanelul Buna ziua, Sunt o persoana fizica neautorizata care obtin venituri din activitati independente pe baza unui contract de prestari servicii de publicitate pe ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii persoana fizica autorizata Andita2015 Andita2015 Daca la un PFA, fara angajati si neplatitor de TVA estimez venituri de 5000 si cheltuieli de 4000 lei pe anul 2015 (acestea sunt datele cu care am completat ... (vezi toată discuția)