Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA.
Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara urmatoarele declaratii: 200, 220 si 392B.
As dori sa stiu daca intre timp s-a mai schimbat ceva, mai trebuie depuse si alte declaratii? Termenul a ramas acelasi - 31 ian.?
Aveti obligatia depunerii declaratiei anuale de impunere 200- "Declaratie privind veniturile realizate", pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui in care s-au realizat veniturile.
Pana la 31 ianuarieinclusiv depuneti declaratiile 220 si 600- Declaratie privind venitul asigurat la sistemul public de pensii (daca nu sunteti salariata sau pensionara).
Daca nu sunteti salariata, dupa data de 1 iulie 2012 aveati obligatia depunerii declaratiei 600 pentru anul 2012.
Pana la 25 februarie inclusiv , declaratia 392B.
Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate (CASS) se datoreaza chiar daca PFA realizeaza concomitent si alte venituri.
Potrivit prevederilor art. 296 indice 25 alin (1) , declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale se realizeaza prin depunerea unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, precum si a declaratiei de venit estimat prevazute la art. 81 si a declaratiei privind venitul realizat prevazute la art. 83, pentru contributia de asigurari sociale de sanatate.
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. Mai am doua nelamuriri:
1. Sunt salariata(lucrez la o institutie de stat), prin urmare declaratia 600 nu trebuie depusa? Nu am depus pana acum.
2. Contributia la sistemul asigurarilor sociale de sanatate - se plateste tot la CAS sau mai nou la Adm. Financiara? Anul trecut mi s-a spus ca trebuie sa platesc pana in 15 martie - dar dupa ce primesc decizia de la Adm. Financiara. S-a schimbat ceva?
1. Nu depuneti declaratia 600 in acest caz.
2. La Administratia Financiara.
Colega noastra @genova explica in acest topic pasii care trebuie urmati. www.avocatnet.ro/content/for...
As dori sa stiu daca pentru anul 2014 s-a modificat procedura de depunere a declaratiilor sau daca au aparut alte declaratii obligatorii.
Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. De asemenea, lucrez si la o institutie de stat.
Declaratia 220 trebuie depusa daca in anul 2013 am inregistrat venit, nu pierdere?
Anul trecut la Adm. Financiara nu mi-au primit-o. Mi-au spus ca trebuie depusa doar daca am inregistrat pierdere fiscala.
Mai trebuie sa depun:
392B - pana la 25.02.2014
200 - pana la 25 mai
Pana la 25.03. trebuie sa achit o parte din impozitul pe venit + 5,5% contributie sanatate.
Referitor la acest CASS pe care il platesc la Adm. Financiara, trebuie sa mai duc la Casa de Asigurari de Sanatate o copie a deciziei anuale de impunere de anul trecut - pentru regularizare? sau regularizarea se face tot de catre Adm. Financiara?
Ramane valabile de depus D392b si D200 la aceleasi termene.
D220 o depuneti daca estimati ca aveti variatii mai mari de 20% fata de anul precedent.
Platile anticipate pentru cele 4 trimestre din 2014 se achita pana pe 25 a ultimei luni din trimestru.
Declaratii pfa 2015
Silvasanu
Buna ziua si LA MULTI ANI!
Sunt PFA din aprilie 2012, sistem real, si v-as ruga sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depun pentru anul 2014 respectiv 2015: ... (vezi toată discuția)