avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii obligatorii PFA + impozit PFA 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii obligatorii PFA + impozit PFA 2016

Buna ziua,

Sunt traducator PFA, in sistem real, neplatitor de TVA. De asemenea, lucrez si la o institutie de stat ca angajat cu norma intreaga.
As dori sa stiu daca pentru 2016 declaratiile obligatorii sunt urmatoarele:
392B - pana la 25.02.
200 - pana la 25 mai

In ce priveste contributia CAS - daca venitul lunar estimat nu depășește 35% din câștigul salarial mediu brut, trebuie depusa declaratia 600? Cum se face aceasta estimare? Trebuie depusa declaratia 220 (pe care pana acum o depuneam doar daca inregistram pierdere fiscala)?

Impozitul pe cladire trebuie platit? – sediul declarat este adresa de domiciliu. NU deduc facturile de utilitati pe PFA. Locuiesc impreuna cu sotul meu, iar apartamentul este trecut doar pe numele lui.

multumesc.

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b? corina_I corina_I Buna ziua, Sunt PFA Traducator, in sistem real, neplatitor de TVA, nu am inregistrat si nici nu inregistrez venituri brute anuale mai mari de 30.000 lei ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara ... (vezi toată discuția)
Declaratii si contributii Roxie Roxie Buna ziua, Sunt PFA si anul trecut, pe tot anul, am avut venituri de 856 ron din activitatea PFA. In paralel, din luna august, am inchiriat un apartament, cu ... (vezi toată discuția)