avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnterpretare sentinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnterpretare sentinta

Buna ziua,
conf sentintei judecatoresti s-a stabilit platirea lunara a pensiei de intretinere pentru un minor,deoarece nu s-a respectat aceasta hotarare am apelat la executor;aceasta a introdus actiunea in instanta,s-a admis cererea de executare silita,apoi urmeaza validarea popririi si depunerea de catre terţul poprit (compania unde debitorul lucreaza) la dosar dovada achitării sumelor aferente perioadei cand nu s-a facut plata. Solutia finala este:respingerea cererii ca neintemeiata.
Respingerea cererii cum o pot interpreta? Tertul nu este de acord cu poprirea? Recuperarea sumelor restante nu mai sunt posibile? desi s-a depus la dosar,contul -extrasele de cont unde nu s-a mai facut depunerea Se mai poate face recurs peste aceasta sentinta?
Cel mai recent răspuns: cerebel33 , utilizator 16:10, 28 Mai 2014
Care cerere spuneti ca s-a respins ?
Mai sus aratati ca cererea de incuviintare a executarii a fost admisa.
validarea popririi s-a respins.
Trebuia sa cereti validarea popririi doar daca angajatorul nu i-a retinut din salariu din momentul in care a fost instiintat.
da,asa este s-a admis cerea la executarea silita,dar s-a respins la cea cu obiectul:validare poprire(aceasta cerere are un alt nr de dosar este dupa ce s-a admis executarea)
pana la urma, de ce ati cerut validarea popririi si angajatorul cum s-a aparat?
nu am idee,deoarece inca nu am primit nicio comunicare,executorul a cerut sa se judece in lipsa lui cazul. Daca in dosarul de validare apar:tertul,debitorul si executorul eu pot cere sa studiez acest dosar?

Alte discuții în legătură

Validare poprire Popescu V. Alexandru Popescu V. Alexandru Poprirea este una din caile de executare silita pt.sume de bani. Daca s-a incuviintat executarea in instanta ( fara a se contesta de catre debitor ulterior)- ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Cerere validare poprire tun_emanuela tun_emanuela Am depus la Judecatorie o cerere de validare a popririi indreptata catre o societate comerciala ce a refuzat sa onoreze poprirea instituita pe numele uneia ... (vezi toată discuția)