Poprirea este una din caile de executare silita pt.sume de bani. Daca s-a incuviintat executarea in instanta ( fara a se contesta de catre debitor ulterior)- executarea silita prin toate formele de executare,de ce mai este necesara validarea popririi de catre alta instanta pt. salariatul unei firme ? ( care este si asociat si administrator al firmei respective )
Rațiunea validării se repercutează la nivel de efecte asupra terțului, astfel va exista o hotărâre contra terțului poprit, ce poate fi pusă în executare!
Dacă terţul poprit nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin pentru efectuarea popririi, debitorul sau executorul judecătoresc, în termen de cel mult o lună de la data când terţul poprit trebuia să consemneze sau să plătească suma urmăribilă, poate sesiza instanţa de executare, în vederea validării popririi, astfel încât să existe un titlu executoriu contra terțului!
Am precizat ca s-a incuviintat executarea silita prin toate formele ei in dosarul executorului, poprire pe salariu nu este o forma de executare silita? Se trimite angajatorului un exemplar dupa titlul executoriu + incuviintare nu e suficient . De ce sa valideze poprirea alta instanta ca sa mai treaca timp ? Tertul poprit este firma debitorului !!!
Am repetat deja de două ori: să existe un titlu executoriu contra terțului, doar așa poate fi constrâns dacă nu consimte în urma adresei de înființare a popririi emise de executor!
Normele procedurale sunt imperative!
Nici nu era necesar să precizați că s-a încuviințat, validarea popririi presupune preexistența unei popriri, implicit a unei hotărâri de incuviințare executare silită.