avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modalitati de plata a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modalitati de plata a pensiei alimentare

imi este necesar un act lla mina (ce chitante se admit in mod lgal).viramentulbancar eadmis in instanta?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:23, 27 Ianuarie 2011
De regula pensia de intretinere se plateste lunar iar modalitatea cea mai utilizata este retinerea din salariu si virarea prin posta beneficiarului sau reprezentantului sau legal.Nu este exclus nici viramentul bancar pentru plata anticipata
Obligatia de intretinere reprezinta o prestatie succesiva, lunara ( neindeplinirea , cu rea credinta, a acesteia, timp de doua luni , conduce la savarsirea infractiunii de abandon de familie).
Orice modalitate de plata este acceptata de catre instanta.Asadar, banii pot fi virati intr-un cont bancar, insa trebuie sa instiintati reprezentantul legal sau copilul major.
Situatia este diferita in functie de modul stabilirii pensiei:
1.-in cazul pensiei stabilite in functie venitul realizat de catre tata, in baza ordonantei de poprire se popreste venitul tatalui, iar angajatorul expediaza lunar pensia mamei minorului fie prin virament bancar , fie prin mandat postal;
2.-in cazul stabilirii pensiei in functie de venitul minim pe economie, modalitatile de plata sunt :
-depunere bancara sau mandat postal cu confirmare de primire, in ambele cazuri fiind necesar a se consemna lunar ca sumele depuse, respectiv expediate reprezinta pensie de intretinere in baza sent. x, pronuntata in data x de catre instanta x.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde primesc pensia alimentara? danaasimad danaasimad buna seara, in urma hotararii judecatoresti fostului sot i se face poprile din salariu pentru pensie alimentara, problema este ca firma nu stie unde sa trimita ... (vezi toată discuția)
"etapele" platii pensiei de intretinere ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt \"etapele de parcurs\" in vederea platii pensiei de intretinere? Astfel la finalizarea procesului de divort s- a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ionescu-bebe ionescu-bebe Buna seara! In urma procesului de divort, trebuie sa platesc o pensie alimentara pentru cei doi minori rezultati in urma fostei casatorii. Din anumite motive, ... (vezi toată discuția)