Buna ziua! Am primit decizia de recalculare a pensiei si am o nelamurire. Am stagiul de cotizare contributiv de 37 de ani 9 luni si 9 zile, iar stagiul de cotizare contributiv pentru care se acorda puncte de stabilitate este de 12 ani 7 luni si 13 zile. As fi dorit sa stiu de ce nu sunt acordate punctele de stabilitate pentru toata perioada ce depaseste 25 de ani. Nu este vorba de diferenta de suma care este mica, ci doar de motivul neacordarii. Va multumesc.
Buna ziua!
Va rog frumos sa imi spuneti daca matusa mea care este pensionara in varsta de.80 de ani trebuie sa plateasca ceva taxe pentru o pensie de urmas (dupa sotul decedat) pe care o primeste din Germania. Va multumesc.
As dori va rog frumos sa imi spuneti in cat timp trebuie facuta succesiunea in cazul decesului mamei mele in octombrie 2017. Mentionez ca suntem doua surori, iar tata e decedat de 10 ani (succesiunea dupa decesul tatalui a fost facuta ). Mai trebuie mers la notar si dat declaratia pentru acceptarea mostenirii si in cat timp? (acum 10 ani asa a trebuit sa facem in cazul succesiuni dupa decesul tatalui si succesiunea a trebuit efectuata in termen de 2 ani cred, pentru a nu plati ceva taxe suplimentare).
Va multumesc
Buna ziua!
As avea o intrebare la dvs. daca ma puteti ajuta.
Am fost aleasa loctiitor de sectie de votare, dar din motive personale nu voi putea fi in localitate in ziua alegerilor. Ca urmare am fost la BEJ in cursul zilei de ieri (cand am fost anuntata) sa comunic acest lucru si sa le spun ca renunt. Mi s-a spus sa depun o cerere in acest sens si va fi analizata. Astazi am primit un telefon in care mi s-a spus ca daca voi renunta voi fi amendata cu 2500 de lei. As dori sa imi spuneti unde este stipulat acest lucru pentru ca astazi cand voi merge cu cererea sa stiu pe ce pozitie ma aflu.
Va multumesc anticipat pentru raspuns