avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

As dori va rog frumos sa imi spuneti in cat timp trebuie facuta succesiunea in cazul decesului mamei mele in octombrie 2017. Mentionez ca suntem doua surori, iar tata e decedat de 10 ani (succesiunea dupa decesul tatalui a fost facuta ). Mai trebuie mers la notar si dat declaratia pentru acceptarea mostenirii si in cat timp? (acum 10 ani asa a trebuit sa facem in cazul succesiuni dupa decesul tatalui si succesiunea a trebuit efectuata in termen de 2 ani cred, pentru a nu plati ceva taxe suplimentare).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vitza , utilizator 10:14, 12 Februarie 2018
Pentru dezbaterea succesiunii nu exista un termen limita (din pacate), dar exista termenul de doi ani, dupa care se aplica anumite costuri suplimentare. Cat priveste optiunea succesorala, respectiv acceptarea sau renuntarea la mostenire, exista termenul de un an de la data decesului (desi si aici ar mai fi cate ceva de comentat). Concluzia este - acceptati mostenirea in termen de maxim un an si dezbateti succesiunea in termen de maxim doi ani.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Mai multe intrebari despre dezbatere succesiune elenoc elenoc Buna ziua, suntem 3 surori, tata decedat in ianuarie 2004, mama in august 2017. Au fost casatoriti 43 de ani, pana a survenit decesul tatalui. Actele de ... (vezi toată discuția)