avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate akab

Activitate akab

Răspuns la discuția Lipsuri in gestiunea comuna
si constatarea asta cum se realizeaza.... legile ca text suna frumos, dar cum se aplica efectiv ?
Buna ziua.
am lucrat vanzatoare la un magazin de produse alimentare unde se comercializa carne de pui, congelate, oua ...
in urma mai multor inventarieri s-au contatat lipsuri. Comisiile de inventariere au fost formate din 2 persoane: eu si una dintre contabilele firmei sau colega mea si contabila. este legala formarea unei comisii de inventariere care include contabili?.
dupa ultima inventariere ni s-a imputat o suma destul de mare. mentionez nu mi-au mai fost acordate tichete de masa de 1 an in contul lipsurilor, acestea fiind cuprinse in contractul de munca. este legal?.
mi-am depus demisia in conformitate cu art 55 aliniatul b, acord comun. demisia a fost semnata si inregistrata de una dintre sefele de la salarizare dar dupa o saptamana am primit o scrisoare recomandata prin care sunt instiintata ca nu mi se acepta demisia deoarece nu e solutionata problema legata de lipsurile din gestiune. instiintarea e facuta de jurista firmei. e legal?
cum sa procedez in situaia de fata? sunt obigata sa platesc lipsurile constatate? cum se poate solutona situatia?