avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate daniaday

Activitate daniaday

De fapt eu nu am semnat ca-l iau in spatiu. La momentul in care si-a facut el buletinul, ca proprietari apaream si eu si fiica mea. Fiica mea si-a dat semnatura la Evidenta Populatiei. De atunci s-a facut un alt contract de vanzare-cumparare, iar eu i-am dat fiicei mele banii pentru partea ei de apartament. Apartamentul este acum doar pe numele meu. Totusi nu vreau sa imi scot fiica in strada, deoarece au o fetita bolnava de ADHD care nu are nici o vina ca parintii ei sunt cum sunt. Vreau doar putina liniste. Chiar daca nu am nici un sprijin din partea fiicei mele, este copilul meu si ma doare sa o vad in starea in care e, iar sa o dau afara din casa mi-ar rupe sufletul. Nu conteaza ca un copil e bun sau rau, e al tau si suferi pentru el.
Am chemat politia de mai multe ori insa ei au spus ca "nu ne bagam". Fiica mea, dupa cum am spus, este labila si nu am nici o sustinere din partea ei. Cei de la protectia copilului l-au "invatat" ca are drepturi in casa si nu il pot da afara din casa decat cu proces. Mi s-a mai spus ca atata timp cat fiica mea locuieste cu mine in casa si ei nu sunt divortati, instanta nu il va evacua deoarece acest lucru inseamna dezbinarea familiei. Ca solutie la aceasta problema, am decis sa imi mut fiica in apartamentul nurorii pentru a avea liniste. Este o solutie extrema deoarece nici sa vand apartamentul meu nu pot fara sa fie scandal. Potentialii cumparatori fug in momentul in care aud ca exista in locuinta o persoana care nu vrea sa plece decat cu proces de evacuare. Cu toate acestea, nu sunt sigura ca va accepta sa se mute din casa in noua locuinta pusa la dispozitie, atata timp cat are domiciliul in casa mea. Este posibila trimiterea unei instiintari prin intermediul unui executor judecatoresc in care sa se specifice incercarea de rezolvare pe cale amiabila a problemei, sa se prezinte solutia (mutarea in noua casa in baza unui contract si cu obligatii clare) si alternativele in cazul in care solutia nu este valabila (asteptarea pana la expirarea buletinului anul viitor si evacuarea fortata sau proces de evacuare?) . Multumesc
Va multumesc pentru raspuns, insa totusi as mai avea o nelamurire. Daca eu l-am primit in spatiu acum 9 ani si el are domiciliul la aceasta adresa, se mai considera violare de domiciliu? Multumesc
Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se poarta foarte urat cu mine si certurile din casa sunt interminabile. Eu am varsta de 71 de ani si am probleme grave cu inima, am osteoporoza si multe altele marunte pe langa cele doua boli majore care imi afecteaza viata. De mai bine de 5 ani nu mai am odihna in propria casa, sunt umilita continuu, am ajuns sa fiu servitoare,sa fac curatenie dupa ginerele meu care nu are nici cel mai mic gram de respect pentru mine, si sa nu ma mai simt nici in siguranta in casa mea. In conditiile de sanatate in care ma aflu si la varsta mea ar trebui sa ma pot bucura de un pic de liniste. Fiica mea este foarte labila si nu se poate hotari daca divorteaza sau nu. Atunci cand i-am spus ginerelui meu ca e casa mea si ca trebuie sa se conformeze, mi-a raspuns ca el si-a castigat un drept acolo si ca nu-l pot da afara. Mentionez ca are domiciliul la aceasta adresa, iar buletinul ii expira in 2014. Am ajuns la situatia in care sa vreau sa vand apartamentul pentru a avea liniste, insa si in aceste conditii am fost amenintata de catre ginere care mi-a spus ca nu voi sti de unde mi se trage necazul. Din pacate nu am nici un martor care sa ma sustina, iar vecinii care au auzit scandalurile, nu vor sa depuna marturie. Baiatul meu s-a oferit sa ii relocheze in apartamentul sotiei sale, insa mi-e teama ca ginerele nu va dori sa paraseasca apartamentul in care locuieste acum cu mine. Va rog sa ma sfatuiti daca se poate. As vrea daca se poate sa il evacuez doar pe el, fara fiica si nepoata mea. In cazul in care nu se poate acest lucru, va rog sa imi spuneti ce alte masuri legale as avea pentru a-mi castiga linistea macar acum la batranete. Este vanzarea apartamentului o solutie? Va multumesc!
Buna ziua,

Sunt un PFA la norma de venit neinregistrat in scopuri de TVA. Facturez catre o firma din Romania si urmeaza sa facturez din nou catre o firma din Ungaria care este platitoare de TVA.
Pana in acest moment nu am completat nici o declaratie insa am inteles ca trebuie completata declaratia 390 vies pentru prestarile de servicii intracomunitare.
Mentionez ca am un contract incheiat cu Ungaria incepand cu luna iunie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele (daca m-ati putea ajuta):
1. Ce se intampla daca am facturat pe Ungaria 2 luni si nu am depus declaratia? Se poate depune retroactiv? Care sunt penalizarile/amenzile?
2. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in continuare pentru a fi in legalitate cu facturarea catre Ungaria?
3. Trebuie sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari?

Multumesc