avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia 390 vies PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia 390 vies PFA

Buna ziua,

Sunt un PFA la norma de venit neinregistrat in scopuri de TVA. Facturez catre o firma din Romania si urmeaza sa facturez din nou catre o firma din Ungaria care este platitoare de TVA.
Pana in acest moment nu am completat nici o declaratie insa am inteles ca trebuie completata declaratia 390 vies pentru prestarile de servicii intracomunitare.
Mentionez ca am un contract incheiat cu Ungaria incepand cu luna iunie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele (daca m-ati putea ajuta):
1. Ce se intampla daca am facturat pe Ungaria 2 luni si nu am depus declaratia? Se poate depune retroactiv? Care sunt penalizarile/amenzile?
2. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez in continuare pentru a fi in legalitate cu facturarea catre Ungaria?
3. Trebuie sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:05, 24 Iunie 2010
trebuie sa solicitati de urgenta inregistrarea in scopuri tva pentru aceste prestari de servicii intracomunitare, in conformitate cu prevederile art. 153^1, alin 1, lit. b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cu sau fara tva? inregistrare roi? gistra gistra 1) Am o firma platitoare de TVA si prestez servicii IT la o firma neplatitoare de TVA din UK. In acest caz facturez cu TVA 0, TVA 24% sau fara TVA? 2) Am un ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva completare si depunere declaratie anaf 390 vies valicos valicos Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la depunerea declaratiei ANAF 390 VIES: \"Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările ... (vezi toată discuția)