avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate realplayer

Activitate realplayer

Dle Mircea:
Pe adeverință scrie ca nu sunt nici un fel de datorii la asociația de proprietari, fără punct si virgula , este foarte simplu si clar.
Banii au fost retrași fără aprobarea AG, deci ilegal. Cum vă explicati faptul că pe adeverință scrie ca nu exista datorii in data de 30 iulie , iar in data de 1 Septembrie mi se spune că trebuie să plătesc din urmă ( din luna ianuarie) o anumită sumă???? Aberații.... ilegalități și nesimțire. Vânzătorul trebuia să îmi spună in momentul semnării contractului de V)C ce cheltuieli voi fi obligat să achit pe baza hotărârii AG asociației de proprietari dinainte să fiu eu proprietar.
Cat despre fondul special sau cel de reparații se aplică aceeași lege, singurul care se restituie este cel de rulment. Nu cumva sunteți administratorul asociației de proprietari care a comis acea ilegalitate???
O ilegalitate este si aceasta deoarece au folosit banii( + restituit) fără aprobarea AG.
Nu contează despre ce sumă este vorba, eu nu plătesc pentru nimeni nici un ban, dar îmi voi achita datoriile mele . Punct.
Vechiul proprietar era si președintele asociației de proprietari, deci vă dați seama că ei s-au gândit bca eu voi fi vreun necunoscător si nu ma voi interesa daca ce au făcut ei este legal sau nu, si voi plati din urmă.
Sumele au început să se adune din luna Ianuarie 2016 , ei argumentând că eu voi beneficia de pe urma lucrări și nu vechiul proprietar. Aici eu argumentând că nu am locuit acolo până acum deci eu nu am distrus nimic , dar cel mai important este că au procedat ilegal. Dacă legea ar zice că Fondul de reparații cs și in cazul fondului de rulment să se restituie vechiului proprietar atunci m-aș conforma indiferent că îmi convine sau nu.
Cu tot respectul Domnul Alex , va rog să citiți toate postările din acest subiect, căci nu sunteți in temă.
Eu sunt de acord să plătesc , dar nu din urmă, ci doar de când am devenit proprietar.
Așa am să procedez, am făcut deja poze la lista de plată a cheltuielilor pe ultima lună, si nu apar restanțe, o să văd cum va justifica eventualele restanțe lună următoare din moment ce eu sunt obligat să plătesc diar din luna Septembrie . In contractul de V/C se specifică , ca vânzătorului îi revine obligația să achite toate datoriile către asociația de proprietari si furnizori datorate până in data dev31 August inclusiv.
Vă mulțumesc foarte mult pentru sfaturi !!
referitor la răspunsul Dnei Elga : si eu m-am gândit la această posibilitate. Dar mă întreb dacă va proceda așa cum o să dovedească că eu sunt restanțier din moment ce am plătit lună de lună, sau cum poate sa treacă pe lista de cheltuieli la rubrica fond de reparații doar la mine o sumă de plată fără să treacă și celorlalți proprietari ?

M-am gândit foarte serios să-i reclam, dar mă gândesc că poate după ce-i voi reclama ei vor pune banii înapoi , si vor spune că eu am mințit , ei nu vor recunoaște că au retras vreodată acei bani. Voi încerca să înregistrez discuțiile viitoare dintre noi dar nu stiu daca este legal.
Va rog să mă credeți că exact acest lucru i-am spus fostului proprietar, căci în adeverință ( aici cred că este vorba di de un conflict de interese deoarece vânzătorul avea si calitate de președinte de asociație si dânsul a semnat acea adeverință împreună cu administratorul )se specifică ca nu sunt datorii, si ca acum mi se spune să plătesc din urmă.
Adică eu semnez pentru mine ca nu datorez nimic și pe urmă viitorul proprietar este anunțat că are de plată din urmă un fond de reparații. ????????
Mie mi pare corect si legal să mă fi anunțat înainte de semnarea contractului V/C ca trebuie plătită o anumită sumă , ceea ce dânsul a ascuns până la data când mi-a predat cheile.
Chiar am amenințat că voi cere anularea contractului de V/C , la care dânsul mi-a zis ca trebuie sa studiez legea ( așa am ajuns să caut pe internet pe tema acestui subiect ) iar azi dimineață am fost la notar si i-am spus problema iar notarul chiar a vorbit cu fostul proprietar ( si președintele asociației) explicandui-ui ca nu are dreptate, dar el nu vrea să înțeleagă argumentând ca eu mă voi folosi de reparații nu dânsul. La fel eu pot să argumentez ca nu am distrus nimic ca să trebuia reparat.
După ce notarul a vorbit cu fostul proprietar, acesta din urmă m-a sunat să îmi spună că el nu a făcut presiuni asupra administratorului să-i restituie banii, si ca eu nu sunt obligat să plătesc în continuare fondul de reparații , eu i-am răspuns că voi plăti în continuare ratele peb fondul de reparații din momentul în care am devenit proprietar.
Pfff complicat ....
Oricum eu nu am să plătesc din urmă nici un leu.
Mulțumesc pentru răspuns.
Va mulțumesc frumos încă o dată. Dacă situația nu se rezolva am să fac o plângere la Primărie la Compartimentul de îndrumare si control asociații de proprietari.
Da , înainte de a mă muta eu s-a hotărât in adunarea generală strângerea unei sume în fondul de reparații pentru lucrări în beci. A plătit dânsul ratele lunare până în 31 iulie pentru fondul cde reparații. Când s-a făcut contract de vânzare -cumparare vânzătorul nu mi-a zis nimic. Doar când mi-a predat cheile de la apartament a zis că se adună bani pentru reparații , si a mai rămas ca eu să plătesc următoarele rate lunare , ca i el a plătit până acuma. Eu am fost de acord, dar dânsul nu mi-a zis că el a retras acei bani cu care contribuise până în momentul vânzării.
Stiu doar ca vânzătorul a fost președintele asociației , asta am văzut pe adeverința eliberată de asociație , numele său la președinte asociației.
Administratorul mi-a spus ieri ca eu trebuie sa plătesc din urmă acel fond deoarece banii au fost înapoiați fostului proprietar.
Eu as dori sa stiu cu care lege pot să justific eu refuzul de a plății din urmă fondul de reparații.
Va mulțumesc frumos pentru timpul acordat și răspunsuri.
Deci nu mă poate obliga legal să achit eu din urmă acea suma restituită fostului proprietar?
Fostul proprietar este si președintele asociației de proprietari. După părerea mea ei au comis o ilegalitate din moment ce au retras acei bani din fondul de reparații fără hotărârea adunării generale.
Nu am nici o problemă cu fondul de rulment.
Este vorba despre fondul de reparații 100%.
Vreau sa știu dacă a procedat legal restituind fostului proprietar acel fond de reparații și dacă legal mă poate obliga să plătesc eu din urmă acel fond de reparații ?
Cum am mai spus în primul mesaj sunt de acord să plătesc fondul de reparații lunar din momentul când am devenit proprietar.
Aștept în continuare răspuns.
Va mulțumesc frumos.