avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituirea fondului de reparații la vânzarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituirea fondului de reparații la vânzarea apartamentului

Bună ziua, recent am cumpărat un apartament , iar când am mers să mă înregistrez la asociația de proprietari, administratorul mi-a spus că trebuie să plătesc fondul de reparații din urmă deoarece el l-a restituit vechiului proprietar. Mie nu mi se pare corect din moment ce la data semnării contractului de vânzare cumpărare în adeverință de la asociația de proprietari se specifică, ca nu sunt datorii , acum să îmi spună că sunt datorii pe lunile când eu nu eram proprietar. Sund de acord să plătesc fondul de reparații din data la care am devenit proprietar.
Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
realplayer, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei_rosu23 , utilizator 08:51, 8 Septembrie 2016
Poate e vorba de fondul de rulment.
Nu e acelasi lucru.
Va putem explica diferenta, daca va interesati corect la administrator.

Deci, intrebati-l daca trebuie sa achitati fondul de rulment.
Este vorba despre fondul de reparații 100%.
Vreau sa știu dacă a procedat legal restituind fostului proprietar acel fond de reparații și dacă legal mă poate obliga să plătesc eu din urmă acel fond de reparații ?
Cum am mai spus în primul mesaj sunt de acord să plătesc fondul de reparații lunar din momentul când am devenit proprietar.
Aștept în continuare răspuns.
Va mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
realplayer, utilizator
Nu este corect ce-a facut administratorul pentru niciun motiv.
Alte referiri la acest fond nu mai sunt pentru problema care va intereseaza.

Conform HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare. organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art.24
.......
(5) Asociatia de proprietari va constitui un fond pentru repararea partilor de constructii/instalatii aflate in proprietate comuna, fond cu perioada de folosire limitata, care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituri si cheltuieli.

Spre deosebire de:
Art.24
........
(4) Fondul de rulment incasat se poate restitui in situatiile de schimbare a domiciliului sau a dreptului de proprietate, daca prin actele de transmitere a dreptului de proprietate sau a folosintei locuintei nu se stipuleaza altfel, precum si in situatiile in care cheltuielile lunare scad conform deciziei comitetului executiv, la cererea proprietarului.
Deci nu mă poate obliga legal să achit eu din urmă acea suma restituită fostului proprietar?
Fostul proprietar este si președintele asociației de proprietari. După părerea mea ei au comis o ilegalitate din moment ce au retras acei bani din fondul de reparații fără hotărârea adunării generale.
Nu am nici o problemă cu fondul de rulment.
Da, a fost o cardasie.

Ziceti ca beneficiarul sumei returnate este presedintele asociatiei. Nu s-a mutat din bloc sau cum? A fost presedintele asociatiei poate?
Sunteti atat de eliptic incat trebuie sa fac presupuneri.
Prima data v-am cerut sa faceti precizari pentru ca nu toata lumea care intra pe forum stie diferenta dintre cele doua fonduri si noi trebuie sa-i lamurim pe oameni. In fine!

Daca in AG dinainte de a va muta dv. se hotarase participarea proprietarilor cu o suma oarecare pentru fiecare apartament in vederea realizarii unei lucrari, iar fostul proprietar s-a mutat pana a se realiza acea lucrare, nici in aceasta situatie nu avea dreptul sa i se returneze fondul de reparatii pentru ca nu exista o asa prevedere in lege, ba dimpotriva.
Daca suma platita de el era un partial din suma intreaga, atunci trebuia lasata suma in fondul de reparatii, iar dv. continuati contributia pentru apartament pana la cota finala ceruta prin AG.
Sau, la momentul tranzactiei, in caz ca avusese o contributie consistenta, iar lucrarea nu se realizase, putea sa negocieze cu dv., in cadrul tranzactiei sa-i compensati acel fond de reparatii si o faceati sau nu, era o treaba personala, nu implica asociatia de proprietari si nu il determina pe administrator sa faca ilegalitati.
Asa se procedeaza.

Deci cum o dam, cum o-nvartim, tot o cardasie ramane.

Alte discuții în legătură

Reclamatii administrator fardia fardia Buna ziua, As dori sa aflu unde pot reclama administratorul blocului deoarece acesta refuza sa imi elibereze adeverinta necesara la instrainarea ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un mandatar dragodar dragodar Buna ziua, am mai scris aici, m-ati ajutat si va multumesc. Revin cu problema mea care ma streseaza teribil. Am sa prezint succint datele problemei mele: - ... (vezi toată discuția)