avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatii administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatii administrator

Buna ziua,
As dori sa aflu unde pot reclama administratorul blocului deoarece acesta refuza sa imi elibereze adeverinta necesara la instrainarea apartamentului, in conditiile in care nu am nicio datorie la asociatia de proprietari iar cheltuielile sunt platite la zi. Concret acesta ma amana de la o zi la alta, motivand ca nu are timp pentru eliberarea adeverintei. De asemenea as mai vrea sa stiu ce se intampla cu fondul de rulment si fondul de reparatii (care nu a fost folosit pana in prezent la nicio reparatie) in momentul in care instrainez apartamentul. Sumele le aflu de la administrator? Aceste fonduri se pot recupera de la adminstrator sau de la viitorul proprietar? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:15, 8 Septembrie 2013
Pe administrator il reclamati la presedinte.
Puteti recupera numai fondul de rulment si asta la o luna dupa ce ati plecat din apartament (sau doua luni), mai bine zis dupa ce s-au afisat listele de intretinere cu ultima luna in care ati locuit acolo.

Fondul de reparatii nu se recupereaza. Daca vreti sa va intelegeti cu cumparatorul, aceasta este o afacere aparte, nu este implicata asociatia.
multumesc pentru precizari, insa ca sa ma pot intelege cu viitorul proprietar pentru recuperarea fondului de reparatii, ar trebui sa am o buna comunicare cu administratorul, sa-mi explice pentru ce au fost colectate aceste sume, cat anume s-a cheltuit si cat urmeaza sa se cheltuiasa pe reparatii viitoare de care eu nu voi beneficia (sumele fiind colectate in avans, pentru cheltuieli de reparatii viitoare). Mentionez ca nu locuiesc in acel apartament insa chiriasului ii returnam lunar fondul de reparatii platit la administratie.
Puteti sa-l intrebati si el va poate raspunde, dar banii nu vi-i poate da deoarece fondul de reparatii este menit lucrarilor de reparatii ale condominiului. Nu se pune problema ca ati beneficiat sau nu de pe urma acestor lucrari, ci ca banii se colecteaza de la proprietari atata timp cat ei mai au proprietatea in acel condominiu. Lucrarile se pot face si pe viitor, dar se vor face si cu banii dv. Noul proprietar va contribui si el la vremea lui cu alte fonduri.

Lucrarile de reparatii, intretinere si modernizare se fac continuu, fie in urgenta, fie planificate si se fac cu acesti bani.

V-am spus ca vi se poate inapoia numai fondul de rulment.
fardia a scris:
As dori sa aflu unde pot reclama administratorul blocului deoarece acesta refuza sa imi elibereze adeverinta necesara la instrainarea apartamentului, in conditiile in care nu am nicio datorie la asociatia de proprietari iar cheltuielile sunt platite la zi.

Puteti sa-p reclamati oriunde pe adminisytrator ca nu va elibereaza adeverinta tot asa cum puteti sa-l reclamati pe instalator, pe casier sau tehnicianul de la lift. Nici unul din acestia nu au cum sa va elibereze adeverinta pentru instrainarea apartamentului.
Solicitati adeverinta printr-o cerere catre presedintele asociatiei si nu catre administrator.
De asemenea as mai vrea sa stiu ce se intampla cu fondul de rulment si fondul de reparatii...

Fondul de rulment o sa-l recuperati dupa afiasrea listelor de plata pana la data vanzarii apartamentului si predarea acestuia noului proprietar, eventual regularizand debitele datorate de dumneavoastra din acest fond de rulment.
Fondul de reparatii nu se restituie platitorului. Este un fond ce se calculeaza, se repartizeaza si se plateste dupa suprafata apartamentului si este al apartamentului si nu al unei persoane indiferent ca aceasta este proprietar, chirias sau altfel de locatar.

Multumesc pentru lamuriri. Azi am primit adeverinta dar nesemnata, parafata de presedinte. In cele din urma probabil ca voi reusi sa finalizez actiunea "adeverinta" #-o. Am inteles cum sta treaba cu fondul de reparatii, desi mi-e greu sa accept ca am dat banii pe ceva de care nu voi beneficia. Referitor la fondul de rulment, am pus o intrebare administratorului iar acesta mi-a comunicat suma, si mi-a indicat sa incerc sa o recuperez de la viitorul proprietar, deoarece asa a mai procedat si in alte situatii si nu doreste sa "umble" la bani. Probabil ca sunt pusi la o banca pe termen????? In fine... ma bucur ca voi scapa de asociatia de proprietari, de adminitrator, de presedinte si de toata jecmaneala facuta in numele " fondului de reparatii ale condominiului", al "partilor comune", al "pierderilor", etc. Va multumesc pentru sfaturi, tuturor! O seara placuta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
fardia, utilizator

Alte discuții în legătură

Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)
Am dreptul? xx-79-ecm xx-79-ecm locuiesc cu chirie de un an intr-un apartament.acuma proprietarul nu vrea sa prelungeasca contractul ca are alti chiriasi.intrebarea mea este daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)