avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... am dreptul?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

am dreptul?

locuiesc cu chirie de un an intr-un apartament.acuma proprietarul nu vrea sa prelungeasca contractul ca are alti chiriasi.intrebarea mea este daca pot sa recuperez banii dati pt.fondul de reparatii si daca da, cum?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:05, 3 August 2009
Banii platiti pentru fondul de reparatii sunt trecuti in contractul de inchiriere?
In mod normal, nu trebuia ca Dvs. sa platiti fondul de reparatii, ci proprietarul.
~ Conținut șters la cerere ~
Guvernul a aprobat Legea nr. 230/6.06.2007,schimband denumirea din ”fondul de rulment” in ”fondul de reparatii”, acest lucru devenind optional. Aceasta suma se depune la Asociatia de Proprietari, iar proprietarul nu o mai primeste inapoi. Dar conform legii fondul de reparatii se percepe propietarului nu a chiriasului.
Parerea mea este ca nici nu ar fi trebuit sa vil ceara, dumneavoastra erati chiriasul, neavand obligatia sa platiti dumneavoastra.
”Daca esti chirias, iar prin contractul de inchiriere pe care l-ai incheiat cu proprietarul esti obligat sa participi la plata cheltuielilor curente ale condominiului in care locuiesti, vei participa si la formarea fondului de rulment / reparatii”., doar asa.
La art. 6 din contractul de inchiriere ”standard” nu prevede asa ceva in mod expres.
Oricum ar trebui sa va dea banii inapoi, suportand din buzunarul lui.

@ george.diaconu Scuzati, dar de unde ati aparut cu aceste informatii? Dv stiti ce spuneti? Ati citit legea?
Faceti confuzii grave intre fondul de rulment si fondul de reparatii.
Repet. Guvernul a aprobat Legea nr. 230/6. iulie 2007, prin care fondul de rulment, odata obligatoriu, a devenit doar un fond optional. Locul acestuia a fost luat de fondul de reparatii. Dv. @elga50 stiati?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
ContSters87581, utilizator

Alte discuții în legătură

Fondul de reparatii la bloc adidanni adidanni as dori sa știu care șunt prevederile legii cu privire la constituirea fondului de reparatii de catre asociatiile de proprietari. (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari luiza44 luiza44 buna seara, as avea si eu o intrebare!? Asociatia de proprietari ne baga la tabelul de plata in fiecare luna cate 5 lei fond de rulment si 5 lei fon de ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare plata cote intretinere catalinbaloescu catalinbaloescu as dori sa stiu daca este legal ca ,comitetul sa refuze incasarea cotelor de intretinere motivand ca nu sunt achitate la zii cotele aferente fondului de ... (vezi toată discuția)