As dori sa stiu daca trebuie detinuta o autorizatie de la RAR in cazul in care o firma face reparatii auto in regie proprie pentru masinile din parcul sau auto.
Firma de asigurare a emis polite casco buchet ce cuprinde : asig rca + casco+ cmr+carte verde pentru fiecare cuplu in parte si anume autotractor si semiremorca cu plata in rate lunare. Insa nu tot timpul s-a putut achita rata integral si s-a achitat in de 2 sau 3 ori, iar in momentul in care aveam o dauna pe casco ( exemplu ) acestia spuneau ca nu am fost asig casco in momentul producerii acc. deoarece au distribuit platile pe celelalte tipuri de asig. iar cel casco ramanad descoperit. Intrebarea este : asiguratorul este cel in masura sa distribuie sumele achitate sau noi.
In cazul unui contract de asigurare ( casco+rca+cmr+carte verde) cine dispune de distribuirea sumelor pe una din tipurile de asigurari enuntate mai sus in cazul in care pe op-ul emis de asigurat nu se specifica ce anume se plateste si daca se achita rata in 2 transe.
Intrebarea este daca este vreo lege in care se specifica ca asiguratorul distribuie platile facute de asigurat sau invers. Am dat in judecata o firma de asigurari deoarece acestia in momentul in care aveam o dauna pe casco in asa fel incat distribuiam sumele achitate incat ramaneam descoperiti pe casco.
Multumim